hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Budapest Gróf Széchenyi István szemével

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány támogatóival közösen az idén is megszervezte a július 2-án indult egyhetes Széchenyi tábort jól tanuló, nagycsaládban élő gyerekek számára.

A II. Széchenyi tábor ifjú résztvevői az egyhetes program alatt megismerkednek a Gróf Széchenyi Család és főleg a „legnagyobb magyar”, Gróf Széchenyi István által építtetett, létrehozott épületekkel, szellemi alkotásaival. Az Alapítvány és a Gróf Széchenyi Család legfiatalabb tagjai fogadták július 2-án a Hősök terén 11.00 órakor, az ország különböző településeiről szüleikkel érkező, többségükben a múlt évi első, nagycenki táborban is résztvevő gyerekeket. Tizennyolc fő 6-7-8. osztályos általános iskolai tanuló került be a táborba, pályázat útján, melyet a Széchenyi Család és az Alapítvány választott ki, a „Miért szeretnéd megismerni a Gróf Széchenyi Családot?” kérdésre írt válasz alapján, a több mint száz pályázó közül. A tábor július 8-án a Hősök terén 11.00 órakor zárul.

A táborozóknak, a főleg „Budapest Gróf Széchenyi István szemével” történő városnézés közben, gazdag programjuk is lesz, a támogatóknak köszönhetően. A Római Strandfürdőbe látogatnak július 4-én. Július 6-án 9.00 órakor a Magyar Ökölvívó Szakszövetségbe is látogatást tesznek. Itt fogadja őket és köszönti Erdei Zsolt, a Szakszövetség elnöke, Balzsay Károly szövetségi kapitány és Törteli Ferenc szakosztályvezető, aki kalauzolni fogja a gyerekeket az ökölvívás világába. Gróf Széchenyi István Wesselényi Miklós báróval 1826-ban Magyarországon az ökölvívást meghonosította, mert fontosnak tartotta: „…nagyobb gonddal ápold tested épségét is, hogy az méltó lakása legyen lelkednek s könnyebben cselekedhesd a jót…”.

Július 7-én a táborozók a Magyar Nemzeti Múzeumba 9.00 órára érkeznek, ahol fogadja és köszönti őket Varga Benedek a múzeum főigazgatója, Nyul Zoltán BKK Stratégia és innováció igazgató, a Fővárosi Önkormányzat képviselőjeként is, Sal László A-Híd Zrt. vezérigazgatója és Dombóvári Éva, marketing és PR vezető, Beer György a Papírmadár üzlethálózat igazgatója, aki rajzeszközöket is átad a táborozóknak.

Az egyhetes programról, a „Budapest Gróf Széchenyi István szemével” látottakról rajzokat készítenek a gyerekek. A múzeum Széchényi Ferenc termében a 11.30-kor kezdődő házi ünnepségen a rajzolóknak Sal László, Dombóvári Éva és Beer György díjakat ad át. Regőczi László, a Bonaventura Gold Kft ügyvezetője különdíjat ad át, aki a Primus ásványvizet biztosítja a gyerekeknek egy hétig.

Még ezen a napon látogatást tesznek a Fővárosi Állat- és Növénykertben és megnézik a Fővárosii Nagycirkusz előadását is.

A támogatóknak köszönjük a támogatást. A különböző programok látogathatásának biztosítását a Fővárosi Önkormányzatnak, az ingyenes közlekedést a BKK-nak, a szállást a Lakhatás a jövőért Alapítvány elnökének, a vendéglátást a Coop Hungary Zrt-nek, az eisberg Hungary Kft-nek, az ANKH Alapítványnak, a Pizza Paradicsom Non-stop étteremnek, a Hotel Griff Szállodának, a Hercules Fiai Honvéd Sportegyesületnek, a RESPECT SPORT Kft-nek.

Gróf Széchenyi Család Alapítvány

Közelgő események