hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

JUHÁSZ ADRIENN MÁR EB-ÉRMES

Az 1000 nézőt befogadó szófiai sportcsarnokban ma megkezdődött a július 9-ig tartó leány junior és ifjúsági Európa-bajnokság, melyen 30 ország 237 ökölvívója vesz részt.

Az első napi magyer mérleg:

ifjúságiak:

69kg – Melis Yonuzova, Bulgária – Budai Vivien  5-0
Az ifjúsági Eb bronzérmes hazai versenyző a 75 kg-ból fogyott vissza és sajnos sima győzelmet aratott a junior VB és junior Eb bronzérmesünk ellen.

75kg – Lauren Kelly, Írország – Petrovics Gabriella 4-1
Petrovics Gabriella a 2015-ös junior Eb-n legyőzte az elődöntőben Kellyt, aki visszavágott azért a vereségért és a négy közé került. Igaz ehhez az is kellett, hogy a vezető bíró a második és a harmadik menetben is megintette a korábbi korcsoportos Európa-bajnokunkat.

+81kg Juhász Adrienn – Irem Uzun, Törökország 4-0
Juhász nagy küzdő, óriási akaraterejének köszönhette, hogy a tavalyi junior Eb döntős török lányt verte és ezzel már a legjobb négy között van és érmes. Csütörtökön egy fehérorosszal találkozik a döntőbejutásért. Szép fegyverténytény lenne ha ismét bekerültne a döntőbe, mint ahogy a tavaly Eb-n is Orduban.

juniorok (a nyolc közé kerülésért)

50 kg Vira Danyiliuk, Ukrajna – Tarnóczy Tamara 5-0
Tarnóczynak többet kellett volna lábon mozognia és megelőzgetnie az ukrán lányt, de sajnos csak sodródott az eseményekkel, nem tudta megoldani a feladatot – nyilatkozta Kovács Mária szöv. kapitány.

57 kg Francesca Pia, Olaszország – Hőlaki Emese 4-1

Amolyan “spórolós” bokszot láttunk tőle, megverhette volna az ellenfelét, de ehhez több akciót kellett volna indítania.

A keddi programban két ifi, Villás Veronika (64 kg) és Nagy Angéla (57 kg) szerepelnek.

Fotó: Facebook

Közelgő események