hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kilenc magyar versenyző lép kötelek közé a serdülő Eb elődöntőiben

A magyar küldöttség az előzetes várakozásokat felülmúlva már biztosan kilenc éremmel tér haza Grúziából, a még versenyben lévő öt lány, és négy fiú versenyzőnek reális esélye lehet az Európa-bajnoki cím megszerzésére is.

 

A magyar csapat kiválóan teljesített a Tbilisziben zajló Európa-bajnokság selejtezőiben, ahol Dorkó Péter, a korosztály válogatottjának edzője szerint egy nagyon kiegyenlített mezőny gyűlt össze.

„Ugyan nincs itt a kontinens vezető bokszhatalma, Oroszország, de így is sok hagyományosan jó ökölvívó nemzet képviselteti magát, akiknek feladják a leckét a mi gyerekeink. Kiejtettünk például több fehérorosz versenyzőt, de volt ukrán ellenfelünk is, akit sikerült legyőzni. Egyelőre a grúzok tűnnek a legnehezebb feladatnak, az ő stílusuk valamiért nem fekszik a magyar srácoknak, de természetesen mint mindenki ellen, ellenük is van esélyünk a továbbjutásra” – latolgatta a magyarok esélyeit a vezetőedző.

Pontozásos sportágban gyakran felmerül, hogy az ítészek előnyben részesíthetik a hazai versenyzőket egy-egy világversenyen, azonban Dorkó szerint erre az Eb-re ez egyáltalán nem jellemző.

„A grúzok valóban erősek, nem kell őket nagyon támogatni. Nyertünk és vesztettünk is szoros meccset a torna során, az igazság az, hogy egyáltalán nem panaszkodhatunk a bíráskodásra.”

A szakvezetés az Európa-bajnokság kezdetekor négy-hat éremmel számolt, amit sikerült túlszárnyalnia a csapatnak, azonban, hogy ezek az érmek mennyire fényesíthetők még, azt nagyon nehéz megjósolni.

„Vannak olyan versenyzők a csapatban, akik akár aranyéremre is esélyesek lehetnek, de ebben a korosztályban még nagyon nehéz ezt megjósolni, hiszen a gyerekek nehezen viselik a nyomást, ez az egyik legfontosabb, amiben a koruk előrehaladtával biztosan fejlődniük kell még.”

Közelgő események