hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Újabb szobrot avattak a B A J N O K tiszteletére

A Hegyvidéki Önkormányzat, az EMMI és a MOB támogatásával létrejött, Fekete Géza szobrászművész alkotta szobrot avattak fel, a háromszoros olimpiai bajnok Papp Laci tiszteletére, ifj. Papp László, a családtagok, sporttársak, tanítványok, a Hungarikum Szövetség, a tisztelők, a sajtó jelenlétében a MOM Gesztenyés kertben. Beszédet mondott Pokorni Zoltán polgármester és Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó.
A Gesztenyés kertben felállított alkotás leleplezése előtt Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere ünnepi beszédében a többi között azt emelte ki, hogy a sokak által csak Papp Laciként emlegetett háromszoros olimpiai bajnok bokszoló több szállal kötődött a kerülethez. Emlékeztetett rá, a MOM-gyárban dolgozott, majd az Óra utcában lakott, családja jelenleg is Hegyvidéken él. A városvezető mindehhez hozzátette, hogy sportpályafutása erősen kötődik a Normafához is, ahol az erőnléti edzéseket végezte, a legenda szerint favágással.

Az olimpiai bronzérmes, amatőrként és profiként is világbajnok Erdei Zsolt megtiszteltetésnek nevezte, hogy ő is ünnepi köszöntőt mondhatott. Megjegyezte, hogy Papp László gyerekkorától nagy példaképe volt, s máig az maradt. Szerencsésnek nevezte magát, amiért személyes emlékei is vannak a legendáról, aki annak idején többször megfordult a válogatott edzésein, s adott tanácsokat mindenkinek.
(Fotó: Birinyi József)

Papp Lászó szoboravatás az M4-en:
http://www.mediaklikk.hu/video/papp-laszlo-szoboravatas-utos-emlekekkel%e2%80%8b/

Közelgő események