hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tata után, Sheffield előtt

A magyar férfi és női válogatott a Tatai Olimpiai Edzőtáborban folytatta a felkészülést. Szombaton Sheffieldbe utaznak, ahol a kesztyűzések kerülnek középpontba.

Az elmúlt öt napban Tatán megalapozták a versenyzők az angliai edzéseket.

„Ezen a héten főként erőnléti edzések voltak, futás, medicinlabdával volt sok gyakorlat, saját súllyal speciális izom erősítés. Délután pedig irányított kesztyűzės, zsákolás, kötelezés, támadás, védekezés, visszatámadáson volt a hangsúly. Emellett a Bocskai verseny kielemzése, értékelése is megtörtént.”– nyilatkozta Alvics Gyula szövetségi edző.

A férfiak mellett a nők is ott voltak a tatai edzőtáborban.

„Olykor-olykor kellemetlenül éreztem magam,  mert számomra ismeretlen feladatokat csináltunk,  nem a megszokott erősítést,  vagy a megszokott tatai edzéseket. Összességében jól érzem magam,  minden edzésen elfáradok. Én még nem edzőtáboroztam úgy,  hogy a kazah edző tartja a tréningeket,  de minden edzés más és más amiben van valami újdonság.  Tetszik hogy össze vannak vonva az edzések a fiúkkal,  és ugyanazt a terhelést kapjuk.”– értékelte az elmúlt öt napot Oláh Eszter.

A tatai felkészülésen a férfiaknál a bő keret vett részt. Így a pécsi Cservenka Róbert is.

„Nagyszerű edzések voltak. Sajnos én nem utazok tovább, nem én indulok a kvalifikáción, de így is keményen, eseménydúsan teltek a napok itt Tatán. Remélem valakinek sikerül kvótát szereznie már az első versenyen. Szurkolok nekik! Hajrá magyarok.”– nyilatkozta Cservenka Róbert.

Kovács Richárd a Bocskai István Emlékversenyen nyert ezüstérme után újult erővel vágott neki a felkészülésnek.

„Egész jól érzem magam. Sokat segít, hogy itt lehetett az edzőm is, jó a hangulat a csapattal. Várjuk a jövőhetet! Most inkább az erőnléten volt a hangsúly. Angliában lesznek majd a komolyabb kesztyűzések!”– értékelte az elmúlt egy hetet a nyíregyházi ökölvívó.

Harcsa Zoltán is türelmetlenül várja a sheffieldi edzőtábort.

„Ez a hét inkább az erőnléti edzéseket részesítette előnyben! Legtöbbször a futásé és az erősítésé volt a főszerep, mivel az angol edzőtáborban 6 nemzettel fogunk napi szinten kesztyűzni! A hangulat jó volt,  sok nevetés és rengeteg humor töltötte ki ezt a pár napot. Egy igazán jókedvű rávezető tábor volt!”– mondta az európa bajnoki bronzérmes ökölvívó.

Hámori Ádám számára is bemelegítés volt az elmúlt pár nap.

„Nem volt túl megfeszített tempó, inkább a jövő heti bunyókra hangolódtunk. A délelőtti edzések hasonlóak voltak, egy kis futás, boxiskola, néhány erősítő gyakorlat. A délutáni program változatos volt, kesztyűztünk, zsákoltunk, erősítettünk, fociztunk.”-mondta a kőszegi ökölvívó.

Ausztria, Bulgária,  Szlovákia és Anglia csapata mellett Magyarország is részt vesz a sheffieldi edzőtáborban, ahol a kesztyűzéseké lesz a főszerep. Tőlünk 8 férfi és 5 magyar versenyző utazik.

Közelgő események