hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hétvégén rendezik meg Helvécián a VI. Gönczi Róbert Emlékversenyt

Több hónapos bunyó nélküli időszak után végre beindul az élet a helvéciai Varjú Box SE háza táján is. Mi az, hogy beindul, az idény első versenyét rendezik meg a helvéciaiak.

Száll egy pofon a szélben, előre látható, mi lesz a történet végén majd a csattanó – énekelte a KFT együttes a hatodik lemezének a slágerén. Nos, a dallal szemben Helvécián nem egy, hanem számolhatatlan mennyiségű pofon száll majd a szélben a jövő hét végén, de persze, hogy mi lesz a Varjú Box SE szervezésében megírt történet végén a csattanó, vagyis hogy ki milyen színű érmet kap a nyakába, az majd csak jövő vasárnap délután fog kiderülni. Nehéz és rögös út vezetett azonban az idei Gönczi Róbert-emlékversenyig.

Jelentős változáson esett át a helvéciai Varjú Box SE, amely jövőre ünnepli fennállásának a tizedik évfordulóját. Két és fél évvel ezelőtt, amikor valóságos népvándorlás indult meg továbbtanulás, munkahelyi elfoglaltságok miatt, nagyon sokan távoztak a klubtól. A klub vezetője, Varjú György azonban nem esett kétségbe – nem is olyan fából faragták –, azonnal elkezdte fiatalokból építeni a jövő csapatát, így jelenleg újra tizennégy ökölvívót foglalkoztat a klub, közülük 7-8 már versenyzői szinten is számba vehető. A koronavírus-járvány miatt előállt helyzet természetesen a helvéciaiakat is igen súlyosan érintette, hiszen a járványügyi tiltások következtében előállt egy majd két és fél hónapos időszak, amely során igazi edzésen egyáltalán nem dolgozhattak, majd utána is csak nem teljes értékű edzéseket tarthattak, csakis a minisztérium és a Magyar Ökölvívó Szövetség által kiadott előírások maximális betartásával.

– Nem tagadom, kegyetlenül nehéz időszak volt ez, ugyanis borzasztó nehéz úgy edzeni egy bunyósnak, hogy még a láthatáron sincs megmérettetés – írta le a helyzetet és a helyzet okozta nehézségeket Varjú György. – Mit volt mit tenni, külön-külön le kellett ülnöm minden versenyzőmmel és elmagyarázni nekik: attól, hogy nincsen megmérettetés, nem szabad leállniuk a munkával, hiszen az állóképesség terén, a technikai és taktikai dolgokban egy teljes leállás óriási kiesést okoz. A kiesést annyi idő alatt, amekkora a kiesés ténylegesen volt, nem is lehet behozni, ezért muszáj formában tartani magukat, akkor is, ha a ringben nem próbálhatják ki magukat, különben az összes, addig elvégzett munka gyakorlatilag pocsékba ment.

Az első fénypont az éjszakában a július derekán a kiskunhalasiakkal leszervezett sparring volt. – Lehoczki László keresett meg a kiskunhalasiak részéről azzal, hogy jó lenne összehozni egy kis baráti kesztyűzést. Természetesen nem volt ez meglepő, hiszen nyilvánvaló, hogy a kiskunhalasiak és minden ökölvívó-egyesület hasonló problémákkal küzdött, mint mi. Ezt össze is hoztuk, elutaztak hozzánk öt-hat versenyzővel, és valóban úgy is hatott ez a kis barátságos kesztyűzés, mint az oázis a sivatagban.

Sikerélménye is volt a tanítványaimnak és ennek birtokában azt is belátták, hogy érdemes volt a korlátozások idején is becsülettel végezni az egyéni munkát, nem túlzok, igazi lelki doppingként hatott az a kis kesztyűzés az ínséges hónapok után.

Ugyanakkor hamarosan már nem csak sparringra lesz lehetőség, ugyanis augusztus 5-én érkezett meg Helvéciára a Magyar Ökölvívó Szövetségtől a hivatalos értesítés, hogy a helvéciaiak az idén is megrendezhetik, ezúttal immáron hatodik alkalommal, a Gön­czi Róbert-emlékversenyt. Ez lesz az első idei hivatalos viadal a bunyósok számára, és azért is jöhetett létre, mert a Gönczi Róbert-emlékversenyt hagyományosan szabad téren, Helvécia főterén, az ott felállított ringben rendezik, és természetesen nem lesz ez másként az idei esztendőben sem.

– Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Helvécia polgármesterének, Balogh Károlynak és az alpolgármesternek, Thám Józsefnek azért, hogy az idén is, ahogy a korábbi években, minden lehetséges támogatást megadnak, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson – jelentette ki Varjú György. – Őszintén mondom, hogy az, ahogyan a helvéciai önkormányzat a sportkérdésekhez hozzááll, példaértékű.

A vezetőedző azt is elmondta, hogy bár a rendezvény kétnapos lesz, de az érdeklődést tekintve lehetne akár négynapos is, olyan sokan jelezték részvételi szándékukat, a szokásoknak megfelelően nemcsak Bács-Kiskun megyéből (Bajáról, Kiskunhalasról, Kiskunfélegyházáról és Kecskemétről), de Csongrád-Csanád megyéből, a Dunántúlról és a fővárosból is.

A 6. Gönczi Róbert-emlékversenyt, augusztus 22-én rendezik meg.

Ez a hangulatos szabadtéri rendezvény igazi kincse Helvéciának, és várják szeretettel nem csak az ökölvívás szerelmeseit. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján állítható: aki kilátogat, garantáltan jól fog szórakozni.

forrás: https://www.baon.hu/sport/helyi-sport/helvecian-indul-be-a-bunyoselet

Közelgő események