hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Provics Gergő meglepetésre legyőzte a rutinos Kozák Renátót a Junior- és Ifjúsági Országos Bajnokság első napján

Negyvenkét összecsapással kezdődött az első versenynap az ifjúsági és junior országos bajnokságon Debrecenben. A súlycsoportok esélyesei közül többen döntő fölénnyel győzték le riválisaikat az első napon. A 15 éves Tóth Adrián szoros összecsapásban nyert a juniorok között, míg a kick-boxból visszatérő Provics Gergő meglepetésre legyőzte a rutinos Kozák Renátót az ifjúságiak napi legjobb meccsén.

A junior országos bajnokságon a 2004-2005-ben született versenyzők indulhatnak, és a versenyük egyben válogató a november végén, valamint december elején sorra kerülő szófiai junior Európa-bajnokság előtt. Az ifjúsági országos bajnokságon a 2002-2003-ban született ökölvívók vehetnek részt, és ők is a korosztályuk novemberi Európa-bajnokságára készülnek.

Összesen 212 ökölvívó volt jelen a mérlegelésnél, és vesz részt a két korosztály közös országos bajnokságán a Hajdúságban. A juniorok küzdelmeiben 128-an, az ifjúságiak között 84-en szerepelnek az országos bajnokságon. A lányokat 62-en képviselik a két korosztály versenyén, amely idén az első országos bajnokság.

A nap összecsapása

Tóth Adrián két évvel ezelőtt a serdülők között remek eredményeket ért el, Szlovákiában is szerepelt nemzetközi eseményen, majd az országos bajnokságon bronzérmet szerzett. 2019-ben serdőlő magyar bajnoki címet szerzett, idén január elsejét követően pedig már a junior korcsoportban szerepelhet. Az 54 kilóból, a 65 kilóba lépett fel a serdülők között, míg idén már a középsúlyban (75kg) szerepel. A 15 éves fehérvári versenyző a kecskeméti Bobán Rikárdó személyében méltó ellenfelére talált már a súlycsoport negyeddöntőjében. Tóth technikailag nagyobb tudása végül érvényesült a junior Ob-bronzérmes Bobán ellen, aki szintén szép jövő előtt áll sportágunkban. Megosztott pontozással Tóth jutott be a legjobb négy közé Debrecenben, és túlélte az első nehéz összecsapást.

A nap meglepetése

Kozák Renátó már két serdülő-, és egy junior Európa-bajnokságon is képviselte a magyar válogatottat, négy éve rendszeres résztvevője minden hazai és nemzetközi eseménynek. A tavalyi ifjúsági magyar bajnokságon bronzérmet szerzett elsőévesként a Vasas ökölvívója, és az előzményeket követően az arany egyik esélyese volt Debrecenben. A Papp Lászó Akadémia versenyzője Provics Gergő ökölvívásban messze nem rendelkezik ilyen eredménysorral. Kick-boxból váltott ökölvívásra, és nagy meglepetésre megosztott pontozással legyőzte a rutinos Kozák Renátót.

A nap összefoglalója

A nyíregyházi Petrimán Milán a légsúlyban (50kg) szerepelt a 2019-es junior Európa-bajnokságon, másfél év elteltével már a kisváltósúlyban (63kg) bokszol. Petrimán csak decemberben tölti be a 16. életévét, de rutinos magabiztossággal múlta felül Antal Lászlót az első versenynapon. A junior váltósúly (66kg) esélyesei, a KSI-s Dömény Martin, Oláh Vadász Zoltán, és Gémes Levente is győzelemmel nyitott Debrecenben.

Az ifjúsági váltósúly (69kg) bajnoki címvédője Nagy Wilson már szerepet kapott a magyar csapatban a tavalyi szófiai ifjúsági Európa-bajnokságon is. Az Újpest 18 éves tehetsége azóta rengeteget fejlődött, és gyors győzelmet aratott az Edőcs István Ökölvívó Sportegyesületet képviselő Kovács Zoltán ellen. A mérkőzésvezető gyorsan döntő fölényt (RSC) hirdetett kettejük összecsapásán.

A 2019-es junior Európa-bajnokságon szereplő Rózsavölgyi Márk esélyeshez méltóan győzte le az egri Bubulyka Zsoltot, ellenfele edzője a második menetben feladta a küzdelmet. A súlycsoport másik esélyese, a debreceni Bernáth László döntő fölénnyel győzte le a Mega Tech Thai Boksz Sportegyesületet képviselő Tóbiás Dávidot. Az ifjúságiak között az egri Szőllősy Áron (64kg), valamint az érdi Szigetvári Bendegúz (75kg) is magabiztos boksszal kezdte a szereplését Debrecenben.

Közelgő események