hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szabó Szabina legnagyobb ellenfelét legyőzve aranyérmes az Ifjúsági és junior országos bajnokságon

Negyvennégy összecsapás várt az ökölvívókra a második versenynapon két ringben az ifjúsági és junior országos bajnokságon Debrecenben. A női ifjúsági válogatott legjobbja, Szab Szabina remek bokszot bemutatva győzte le ellenfelét a második napon, míg Sebők Zsolt kisebb meglepetést okozva lépett túl ellenfelén. A junior fiúk között Koloszár Valentin és Buza Rafael nemzetközi szintű teljesítményt nyújtott.

A második versenynapon a junior lányokat követően minden korosztály kesztyűt húzott, és a legtöbben a legjobb négy közé jutásért küzdöttek a második napon, de már döntőkre is sor került. A Budapesti Honvéd Sportegyesület, a KSI, valamint a nyíregyháziak, és még számos klub kiemelkedően teljesített a versenynapon.

A junior országos bajnokságon a 2004-2005-ben született versenyzők indulhatnak, és a versenyük egyben válogató a november végén, valamint december elején sorra kerülő szófiai junior Európa-bajnokság előtt. Az ifjúsági országos bajnokságon a 2002-2003-ban született ökölvívók vehetnek részt, és ők is a korosztályuk novemberi Európa-bajnokságára készülnek.

Összesen 212 ökölvívó volt jelen az első nap előtt a mérlegelésnél, és vesz részt a két korosztály közös országos bajnokságán a Hajdúság fővárosában, Debrecenben. A juniorok küzdelmeiben 128-an, az ifjúságiak között 84-en szerepelnek az országos bajnokságon. A lányokat 62-en képviselik a két korosztály versenyén, amely idén az első országos bajnokság.

A nap összecsapása

Szabó Szabina az ifjúsági női válogatott egyik oszlopa, tavaly számos nemzetközi tornán bizonyította tehetségét. Az elmúlt időszakban kevés magyar ökölvívóval fordult elő, hogy képes volt legyőzni korosztálya legjobb orosz versenyzőjét is. Szabó Szabina ezt a bravúrt is végrehajtotta 2019-ben, és a kemény edzéseket követően már egy súllyal lejjebb, 54 kilóban szerepel az országos bajnokságon. A 18 éves versenyző legnagyobb hazai riválisa, a junior Eb-n negyeddöntős Megyeri Barbara ellen húzott kesztyűt, és minden tudására szükség volt a győzelem kiharcolására. Szabó Szabina győztesen hagyta el a ringet, és bizonyította, ő az egyik legnagyobb női tehetségünk, ezzel pedig egyben aranyérmet is szerzett.

A nap meglepetése

A KSI versenyzője Sebők Zsolt az elmúlt két évben több versenyen vett részt, de az elődöntőkben rendszerint megálljt parancsoltak a 17 esztendős ökölvívónak. Az idei Énekes István ifjúsági emlékversenyen is bronzérmet szerzett, amely alaposan megnövelte a harci szellemét az országos bajnokságra. Sebők immáron a nehézsúlyban (91kg) szerepel az ifjúságiak között, és nemcsak nagy csatára késztette sokkal rutinosabb ellenfelét, Szabados Bélát, hanem le is győzte a két Európa-bajnokságot megjárt ökölvívót.

A nap összefoglalója

Váry Tamás serdülő Eb-bronzéremmel a tarsolyában érkezett a junior magyar bajnokságra, és ugyan egy igazi bokszcsaládból érkező békési versenyzővel kezdett megküzdenie, de jobbnak bizonyult Surman Áronnál a várakozásoknak megfelelően. A junior 54kg másik hazai klasszisa, Koloszár Valentin gyors győzelmet aratott a serdülő bajnok Csegezi Ádám ellen, akit edzője és az orvosi csapat azonnal kezelésbe vett rossz lábmozdulatát követően. Ezúton is kívánunk egészséges visszatérést az ökölvívás világába a fiatal bokszolónak.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület színeiben bokszoló serdülő Ob-ezüstérmes Bari István hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy évben, és kiváló tempóérzékét már a második versenynapon bizonyította a debreceni Siroki Róbert ellen. A junior könnyűsúly (60kg) kiemelt mérkőzésén Bari egyhangú pontozással győzte le ellenfelét. A súlycsoport legrutinosabb ökölvívója, a serdülő Eb-ezüstérmes Buza Rafael gyors döntő fölényes győzelmet aratott Kis-Kenéz Norbert elleni meccsén.

A kick-boxos múlttal rendelkező Provics Gergő az első napon meglepetésre legyőzte a Vasas rutinos versenyzőjét, Kozák Renátót, de rövid ideje volt csak a pihenésre a 17 éves fiatalnak. Provics a második napon az érdi Szigetvári Bendegúz ellen lépett ringbe, aki már szerepelt junior Európa-bajnokságon is. Szigetvári több súlyt lépett felfelé, és az ifjúsági középsúly (75kg) küzdelmeiben még ugyan újonc, de remek technikai képességekkel rendelkezik. Provics ott folytatta, ahol egy nappal korábban abbahagyta, és szoros összecsapásban legyőzte a rutinosabb érdi ellenfelét.  

Közelgő események