hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Interjú a MÖSZ Bíró Bizottságának a vezetőjével, Juhász Rolanddal – A győriek fantasztikus környezetet biztosítanak az országos bajnokságon

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Bíró Bizottságának vezetője, Juhász Roland világszinten is hatalmas rutinnal rendelkezik a boksz világában. Juhász Roland dolgozott többek között olimpián, a 2015-ös dohai világbajnokságon, Európa-bajnokságokon, és rengeteg nemzetközi eseményen bíróként.

A 97. országos felnőtt bajnokságon a versenybíróság elnökeként tevékenykedik, mint az elmúlt években mindig, és ebben a minőségében kérdeztük a helyszínen a versennyel kapcsolatos tapasztalatairól, a véleményéről.

„A győriek fantasztikus környezetet biztosítanak ezen az országos bajnokságon, minden területen igyekeznek tudásuk legjavát nyújtani. Messze egy országos bajnokság színvonala fölött van a szervezés, büszkék vagyunk a győriek munkájára, erre a kiváló létesítményre.  

A Győri Gladiátor Sportegyesület vezetője, Nagy Zoltán rövid idő alatt szervezte meg az eseményt, mindezt kiválóan, minden részletre kiterjedően. Ezúton is szeretnék gratulálni neki a profi munkához.

A koronavírus alatt is meg tudtuk oldani a magyar bajnokságot, ez az egyik legfontosabb, a versenyzőink így nemcsak edzenek, egy nagy célra készülhettek fel. Minden szabályt be tudunk tartani, követjük az összes előírást, a csarnok is ideális a problémák kezelésére. 

A létszám a koronavírushoz képest és a több hónapos kihagyáshoz képest remek, sok klub el tudott jönni a magyar bajnokságra. Voltak nemzetközi szinten is kiemelkedő összecsapások a negyeddöntőkben, és az elődöntőkben is.

Több fiatal bizonyított az országos bajnokságon, és elmondhatjuk vannak tehetségeink a sportágban. A felnőtt válogatott magja jól teljesített a versenyen, néhány kellemes meglepetést is láthattunk. Egyértelműen kijelenthető, többen rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban, keményen dolgoztak a sikerért.

A bírói csapatomra nagyon büszke vagyok, közülük ketten is részt vehettek az olimpiai kvalifikációs tornákon. További két bírónk korábban olimpián is pontozhatott, így elmondhatom, nagyon rutinosak, és magasan jegyzett csapat dolgozik a győri országos bajnokságon.

A titkári és minden hivatalos feladatot ellátó csapatom előtt is le a kalappal, profi hozzáállással dolgoznak. Sinkó Zoli a motorja a versenyeinknek, nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ember lehet a csapatomban. Összeszoktunk az évek alatt, jól dolgozunk együtt, ezt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is értékeli,” foglalta össze tapasztalatait, és véleményét Juhász Roland.

Közelgő események