hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert szövetségi kapitány pozitívan értékelte a felnőtt országos bajnokságon látottakat

Óriási bizonyítási vágy volt a női és a férfi résztvevőkben egyaránt a 97. felnőtt országos bajnokságon Győrött. Az új válogatási elvek, a klubok kemény munkája, a visszatérés a ringbe, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség megújulása, valamint dr. Bajkai István elnök vezetésével az új irányítás mind szerepet játszott abban, hogy nagyszerű magyar bajnokságot láthattunk.

A felnőtt magyar bajnoksággal az összes mérkőzést szakmailag elemző és végig követő Bertók Róbert szövetségi kapitány is maradéktalanul elégedett volt, ezzel kapcsolatosan fejtette ki álláspontját, véleményét.

„Nagyon elégedett vagyok a győri felnőtt magyar bajnokságon látottakkal, abszolút pozitív élményben volt részem. Elsőként szeretném megköszönni, a győriek régiós vezetőjének, Nagy Zoltánnak az áldozatos munkáját, hogy ilyen magas színvonalon és remek helyszínen biztosította az esemény megrendezését.

A versenyzők remekül felkészítve érkeztek a magyar bajnokságra, amely a klubedzők munkáját dicséri, akik a koronavírus miatt kialakult nehéz körülmények ellenére is teljes erőbedobással dolgoztak az elmúlt hónapokban. Gratulálok a résztvevő versenyzőknek, a kluboknak, és minden érmesnek, nagy munkát fektettek a sikerekbe.  

A döntők remek mérkőzéseket hoztak, teljesen elégedett vagyok a látottakkal, és már a korábbi versenynapokon is számos kiemelkedő csatát láthattunk. Állóképességben mindenki remekül teljesített, fizikailag kiváló állapotban volt az összes résztvevő.

Technikailag és taktikailag fejlődnünk kell, ennek elősegítéséért fogunk dolgozni az elkövetkező időszakban, hogy hosszabb távon elérjük céljainkat. Kész ökölvívó nincs sehol a világon, mindenkit lehet tovább fejleszteni, ez az egyértelmű célunk a válogatottnál.

Hiszek benne, hogy bokszolóink a nemzetközi eseményeken is ugyanezzel a hozzáállással, harcossággal, és mentalitással lépnek ringbe 2021-ben. Tudom, hogy képesek erre, maximális a bizalmam az irányukban, és láttam, mennyit fejlődtek az elmúlt versenyekhez képest.

A nőknél sokaknál komoly fejlődést láthattunk, a fiatalok nemcsak bontogatják szárnyaikat, meghatározók lesznek már a közeljövőben is. Hámori Luca remek teljesítmény nyújtott az erős 69 kilóban, a könnyűsúlyú döntő mindkét résztvevője, Mezővári Kinga és Pribojszki Kata is elismerést érdemel teljesítményükért.

A férfiaknál az 52 kilós súlycsoport minden mérkőzése kiváló volt, technikailag is magas színvonalú találkozókat követhettünk. A nagyon várt összecsapás a két nagy rivális, Kovács Ricsi és Fodor Milán között taktikai volt alapvetően, a boksz szépségeit vonultatták fel.

A 75 kilós finálé is nagyon tetszett, igazi profi hangulatot hozott, így kijelenthetem, vannak értékeink ebben a súlycsoportban is. Hámori Ádám hozta a tőle elvárt teljesítményt. A szupernehézsúlyban (+91kg) évek óta nem láthattunk Magyarországon olyan nagy intenzitású összecsapást, mint amelyet a 18 éves Kiss Levente és Nagy Bence vívott egymással.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetése még idén edzőtábort és kesztyűzési lehetőséget biztosít a válogatott tagjai számára külföldi versenyzők bevonásával a koronavírus járvány mellett is jó feltételek között a szabályok teljes betartásával.

Mivel még jó állapotban vannak versenyzőink, minél előbb szeretném a válogatott tagjainak az állapotát részletesen felmérni a sportkórházban, hogy képet kaphassak arról, hogy honnan indulunk a 2021-es nagy eseménysorozatunk előtt. Ez lesz az alap, ezt kell majd folyamatosan túlszárnyalnunk, ezekre az adatokra építünk, és hiszem, hogy egy évvel később mindenki még jobb állapotban lesz az elvégzett munkát követően.

Hosszú távra tervezek, a folyamatos fejlődésben és a kemény munkában hiszek,” összegezte a Győrött látottakat és vázolta a jövőképet pozitívan Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Közelgő események