hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tájékoztatás a Covid-19 vírushelyzet kapcsán meghozott Szakszövetséget érintő sportrendezvényeken történő részvételről

Tisztelt Sportvezetők, Edzők és Ökölvívók!

A MÖSZ Elnöksége megtárgyalta és elfogadta az Ifjúsági- és Junior
Európa-bajnokságokra, valamint az edzőtáborokra vonatkozó sportszakmai és sportegészségügyi javaslatot, és a 2/2020.11.06. számú határozata értelmében úgy döntött, hogy
2020. a 2020. november 12 – 23. között Montenegróban megrendezésre kerülő Ifjúsági Ökölvívó Európa-bajnokságon a magyar csapat nem vesz részt.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete alapján, valamint Dr. Somogyi Péter, válogatott keretorvossal folytatott egyeztetések alapján,  a 2020.11.18-21. között Eger városába kiírt Serdülő Ökölvívó Magyar Bajnokság nem kerül megrendezésre.

A Covid-19 vírushelyzet folyamatos romlása miatt, Szakszövetségünk nem kockáztatja sportolóink és sportszakembereink egészségét.

A hatályba lépett a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, amely alapján folytatódhatnak az egyesületek, klubok edzései, ha versenyszerű sportolás a célja.

Sport törvény 1. § (3) pontja alapján: Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr, vagy hivatásos sportoló.

Tehát folytatódhatnak az edzések felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség támogatja a versenyzők edzés lehetőségének biztosítását az egyesületek és klubok részére, hogy a versenyzők sportpályafutása a lehető legkevesebbet sérüljön ebben a nehéz időszakban.

A szabadidős foglalkozásokat, tehát az un. hobbi edzések megtartása szigorúan tilos!!!


Az új kormányrendelet ugyan tiltja a szabadidős létesítmények (így a sportlétesítmények) használatát, de KIVÉTELT KÉPEZNEK AZ ALÁBBIAK:12.§ (4) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint VERSENYSZERŰEN sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak. Folytatódhatnak tovább az ilyen edzések úgy egyéni, mint csapat sportágakban felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt.

A közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység – különösen futás, gyaloglás, kerékpározás – gyakorlása megengedett, de tilosak a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda.
A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, de nézőként ott tartózkodni tilos. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

A járványügyi szigorítások megszüntetéséig, a Sport törvény 1.paragrafus (3) pontjában foglaltakra is hivatkozva, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség az újonnan sportágunkba jelentkezettek leigazolását nem hajtja végre. Ezzel az a célunk, hogy a jelenleg versenyrendszerben lévő ökölvívóink és sportszakembereink egészségét továbbra is megóvjuk.

Továbbá javasoljuk azoknak az egyesületeknek és kluboknak, akik folytatják az edzések tartását, hogy fokozottan ügyeljenek a testhőmérséklet ellenőrzésére és a speciális higiéniai szabályok (maszk használata edzők részére, alapos kézmosás, kézfertőtlenítő használata, eszközök fertőtlenítése, terem/öltözők/zuhanyzók fertőtlenítése) betartására.

Az edzéseken kizárólag csak az igazolt versenyzők és az edzők tartózkodhatnak!

A rendelet részletei a Magyar Közlönyben olvashatók: https://magyarkozlony.hu/…/e35363d964683da1…/megtekintes

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Jó egészséget kívánunk mindenkinek, vigyázzunk egymásra!

Sportbaráti Üdvözlettel:

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Közelgő események