hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kozák László – Napról napra egyre jobban ment a bunyó az országos bajnokságon

A Vasas-Süllős ökölvívója, a 22 éves Kozák László idehaza egyértelműen a váltósúly (69kg) legjobbja, nagy magabiztossággal győzte le négy ellenfelét a 97. felnőtt országos bajnokságon. Kozák László nem véletlenül mutatta a négyes számot a bajnoki döntőt követően, negyedik országos címét szerezte zsinórban.

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy egy rendkívül jól megrendezett magyar bajnokságon szerepelhettem Győrött. Mivel ebben az évben alig volt verseny, már nagyon vártam az országos bajnokságot, és jó volt találkozni a barátokkal. A felkészülésem teljesen zökkenőmentes volt, nem akadályozott semmi sem, hogy 100%-os állapotban érkezzek a versenyre.

Úgy éreztem, hogy minden nap egyre jobban ment a bunyó, lépésről lépésre haladtam az aranyig. Talán az első összecsapásom volt a legtöbb hibám, aztán szépen lassan minden mérkőzéssel egyre közelebb kerültem a saját legjobbamhoz. Minden mérkőzésem nehéz volt, legfőképpen az első, és természetesen a döntőm.

Sokat erőlködtem az elején, ezáltal savasodtam, és keveset ütöttem, viszont ezt az első napot követően sikerült kijavítani. Amit mindenképpen pozitívan éltem meg az országos bajnokságon, hogy most már többször megyek előre, jobban irányítás alatt tudom tartani a mérkőzéseim.

Jövőre a cél a világkvalifikáción a kvóta megszerzése, hogy ott lehessek a 2021-es tokiói olimpián. A szövetségi kapitány urat személyesen az edzőtáborban ismertem, és nagyon pozitívak a benyomásaim, akárcsak a többieknek. Remélem, eredményekben is meg fog mutatkozni minden fejlődés, és a munka 2021-ben,” értékelte teljesítményét a Vasas-Süllős egyik legjobbja, Kozák László.

Közelgő események