hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca – Hatalmas volt bennem a bizonyítási vágy a magyar bajnokságon a sérülésemet követően

Hámori Luca a 97. felnőtt országos bajnokságon bizonyította mekkora értéke a magyar a női ökölvívásnak. A korábban junior Eb-ezüstérmes, ifjúsági Eb-bronzérmes és ifjúsági olimpikon versenyző 19 évesen már nemcsak remek technikával, hanem kiváló ütőerővel is rendelkezik.

Amennyiben teljesen beleerősödik a női váltósúlyba (69kg), új súlycsoportjába, remek eredményeket érhet el a közeljövőben, profi mentalitása is garancia a sikerekre. A súlycsoportja az egyik legerősebb női kategória idehaza, mindkét nagy riválisát legyőzte a Győrött megrendezett országos bajnokságon.

 „Nagyon vártam már a magyar bajnokságot, hiszen majdnem egy évig sérülés miatt nem tudtam versenyezni. Izgatottan álltam neki, és hatalmas volt bennem a bizonyítási vágy. A felkészülésem rövidebbre sikerült, mint terveztem, de úgy gondolom, minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy jól sikerüljön a verseny.

A teljesítményemen érezhető volt a kihagyás, viszont úgy gondolom, hogy jól teljesítettem. Jobban bírtam a megterheléseket, mint az előzetesen vártam a sérüléseket követően. Tartottam a kondícióm talán nem lesz elég, de szerencsére akarattal pótoltam, és nem okozott gondot. Szeretnék beleerősödni a súlycsoportomba, és ehhez még kell egy is idő, így van mit fejleszteni az állóképességemen.

Az első mérkőzésemet kicsit túlizgultam, de szerencsére a második menetre lenyugodtam, és sikerült idő előtt befejezni az összecsapást. Az elődöntő előtt sem volt kisebb az izgulás, hiszen tudtam, hogy egy erős technikás versenyzővel állok szemben. Próbáltam végig irányítani, és kezdeményezni, és úgy érzem, sikerült végig vinni a tervemet.

A döntő volt több szempontból is a legnehezebb, hiszen egyik nagyon jó barátnőmmel, Ambrus Vikivel kellett megküzdenem az aranyéremért, így lelkileg megterhelőbb volt a mérkőzés. A ringben nincs barátság, ez köztudott, így egy nagyon harcias meccset hoztunk össze Vikivel.

Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a dobogó legfelső fokára állhattam és összességében megszereztem a nyolcadik magyar bajnoki címemet. Ez volt a második felnőtt aranyérmem, és ismét együtt örülhettünk testvéremmel, aki ugyanúgy megvédte magyar bajnoki címét. Odahaza a családdal, és a barátokkal volt egy kis közös ünneplés.

A legfontosabb célom, hogy visszaszerezzem a sérülés előtti formámat, és bepótoljam a sok kihagyást. Igyekszem a következő versenyemre maximálisan felkészülni, amely tudtommal a márciusi U22-es Európa-bajnokság lesz,” értékelte önmagát és teljesítményét kritikusan, de boldogan Hámori Luca.

Közelgő események