hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd – Örülök a bajnoki címvédésnek, és nagyon bízom az új MÖSZ vezetésben, hogy jobbá tudják tenni a magyar ökölvívást

A magyar ökölvívás egyik legtechnikásabb versenyzője, a nyíregyházi Kovács Richárd megvédte magyar bajnoki címét Győrött, ahol legnagyobb ellenfelét Fodor Milánt győzte le egy kiváló mérkőzésen.

A 2017-es hamburgi világbajnokságra mindössze 20 évesen kvalifikált Kovács Richárd, azóta pedig rengeteget fejlődött. Ricsi a főiskolai világbajnoki ezüstérme mellett számos nemzetközi tornán ért el sikereket, és nagy bizalommal tekint a MÖSZ új vezetése felé is.

„Minden versenyre maximálisan felkészülünk az edzőmmel, Nagy Lajossal, és így volt ez a felnőtt magyar bajnokság előtt is. Jó formában érkeztem a versenyre, és ennek meg is lett az eredménye Győrött. A vírus helyzet miatt voltak korlátozások, de remekül alkalmazkodtunk hozzá, a szervezés pedig kiváló volt.

Sikerült azt hoznom a magyar bajnokságon, amelyet elvártam önmagamtól, és ez nem lehetett más, csak az aranyérem. Úgy érzem, nagyobb taktikai repertoárral rendelkezem, mint a súlycsoportom többi versenyzője. A megfelelő taktikát választottam a döntőre is, és boldog vagyok, hogy sikerült a címvédés, amely a harmadik bajnoki aranyam volt.

A következő év nagyon fontos lesz, hiszen folytatódnak a kvalifikációs versenyek.  Sajnálom, hogy a korábbi vezetés nem engem jelölt magyar bajnokként az európai olimpiai kvalifikációs tornára. A világkvalifikációs tornán való szereplésem függ Fodor Milántól, de bízom benne, lesz még esélyem bizonyítani jövőre is.

Nagyon bízom az új vezetőségben, hogy jó szakmai döntéseket tudnak hozni, és jobbá tudják tenni a magyar ökölvívást. Az új szövetségi kapitány Bertók Róbert nagyon rokonszenves, volt már szerencsénk együtt edzőtáborozni. Kiváló szakember, rengeteg olyan nézőpontra is odafigyel, amely korábban nem történt meg,” fogalmazta meg véleményét a nyíregyházi Kovács Richárd.

Közelgő események