hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szabó Szabina – Felemelő érzés, hogy az ifjúsági bajnoki címet követően a felnőtteknél is aranyérmes lettem

Szabó Szabina a 2019-es évben bizonyította, hogy mekkora értéke a női ökölvívásunknak, több nemzetközi tornát nyert meg, többet között korosztálya legjobb orosz ifjúsági versenyzőjét is legyőzve. A debreceni ifjúsági magyar bajnoki címét követően a 18 éves tehetség a győri felnőtt országos bajnokságon is aranyérmes lett. Az 54 kilósok mezőnyében taktikus boksszal győzte le Lakotár Hannát a döntőben.

„Az első két napon nem volt kiemelkedő versenyhangulat, de az elődöntők és a döntők napjára minden megváltozott. A helyszín nekem nagyon tetszett, és a szervezés is Győrött. A csapatommal nagyon jól éreztem magam, annak ellenére, hogy újnak számítok köztük.

A felkészülésemet nem nevezhetem zökkenőmentesnek, ebben közrejátszott a mostani átigazolásom mellett a nyári műtétem, és egy családi gond is. Ennek ellenére próbáltam minden tőlem telhetőt megtenni, hogy az országos bajnokságon helyt tudjak állni, és ez úgy érzem, sikerült is.

Nagyon sokat kell fejlődnöm, mert sok olyan ütést kaptam a bajnoki döntőben, amely elkerülhető lett volna. A védekezésemen még sokat kell fejlesztenem. Viszont most először éreztem azt, hogy bármennyit is dolgoztam a mérkőzés alatt, nem fáradtam el, fejben ott tudtam maradni az utolsó pillanatig, és így a taktika is működött. Próbáltam folyamatosan nyomás alatt tartani az ellenfelemet, kezdeményezni, egyből kontrázni, amelynek meg is lett az eredménye.

Felemelő érzés, hogy az ifjúságit követően a felnőtt magyar bajnoki címet is meg tudtam szerezni. Ez újabb erőt adott arra, hogy mindent megtegyek azért, hogy a legjobbak közé kerüljek.

A legfőbb célom az olimpia, és bízom benne a következő év jobban alakul, semmi sem fogja akadályozni a felkészülésemet. A végleges súlycsoportomban nem vagyok biztos, de valószínűleg lemegyek az 51 kilóba,” nyilatkozta a mindössze 18 esztendős Szabó Szabina.

Közelgő események