hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Virbán Martin – Nagyon sok időt töltöttem az edzőteremben, hogy a Bocskain a legjobb legyek

Virbán Martin már 15 évesen juniorként lehetőséget kapott, hogy bizonyítson a magyar válogatottban, de később mindig akadt egy-egy olyan ellenfél idehaza, aki jobb volt a korosztályában. Mint a magyar válogatott jelenlegi tagjai közül többen, őt is motiválta ez a helyzet, és többet dolgozott azért, hogy visszaküzdje magát az elsőszámú versenyzővé.

Ez a feladat nem volt egyszerű az 52 kilóban, ahol négyen közel egyforma képességekkel és tapasztalattal rendelkeznek a magyar mezőnyben. A Bocskai emlékversenyen mindannyian bizonyíthatnak, a jelenlegi magyar bajnoki címvédő Virbán Martinnak nemcsak a külföldiek, hanem a legnagyobb hazai riválisok ellen is a legjobbját kell nyújtania Debrecenben.

„Nagyon jól teltek az ünnepek, a családommal voltam, és a barátnőmmel, feltöltődtem a 2021-es esztendőre, akárcsak a csapattársaim. Mi sem álltunk le a testvéremmel a két ünnep között, az idei évben nagyok a célok, így ez természetes volt részünkről.

Teljes erőbedobással készülünk a Bocskai emlékversenyre, amely visszatérés lesz számomra a nemzetközi mezőnybe. Az elmúlt hetekben napi két edzéssel készültem a Bocskaira, nagyon sokidőt töltöttem az edzőteremben, hogy kijavítsuk a korábbi hibáim, valamint a lehető legjobb fizikai állapotban legyek majd Debrecenben. A klub edzések után a szomszéd terembe megyek masszázsra, és csak utána indulok haza, amikor teljes a regeneráció.

Úgy érzem, nagyon jó fizikai állapotban vagyok, a technikámon még csiszolunk természetesen a Bocskai rajtjáig. Mentálisan is erősnek érzem magam, nagyon erősen motivál az olimpia, és előtte a kvalifikációs torna. A Bocskain minél több meccset szeretnék vívni, és a döntőig menetelni.

Az idei év legfontosabb célja számomra egyértelműen az olimpia, amely gyermekkori álmom volt, és idén elérhető közelségben van. Szerencsére semmilyen hátráltató tényező sem volt, az edzőmmel ugyanúgy dolgoztunk közösen, mint a tavalyi évben, a bevált dolgokon nem változtattunk.

Jelenleg én is Dunaújvárosban vagyok a válogatottal, ahol az átmozgató edzések után jöttek a kemény kesztyűzések. Ez most nem volt annyira éles, mint Tatán decemberben, hogy le ne sérüljünk a Bocskaira, de úgy érzem, remekül ment. Az osztrákokkal azért nem kíméltük egymást, és várjuk az algériaiakat,” nyilatkozta Virbán Martin, aki január 26-án ünnepelte a 23. születésnapját.  

Közelgő események