hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Halász Nóra – Mindig szépen lépésenként haladok, csak a következő feladatra figyelek a versenyeken

A 64kg-os súlycsoport hazai legjobbja, Halász Nóra a KSI egyetlen felnőtt országos bajnoki címét szerezte a tavalyi évben, elsődleges célja teljesült is a sportágban. Törteli Ferenc és Treuer Gábor tanítványa szerepet kapott korábban szlovák, szerb és bosnyák nemzetközi versenyeken egyaránt, de a Bocskai emlékversenyen eddig még nem szerepelt.

A rendkívül intelligens versenyző későn ismerkedett meg a boksz világával, de értékes tapasztalatokat szerzett az elmúlt négy évben, és lépésenként haladt előre a hazai rangsorban. Igazi sportemberi elszántságról tesz minden nap tanúbizonyságot, hogy a rendkívül kemény vezetői munkája mellett felküzdötte magát a magyar válogatottságig, nem ismerve a fájdalmat, és a fáradtságot, mindezt elhivatottsággal, és alázattal.

„Hatalmas élmény volt magyar bajnoki címet szerezni Győrött tavaly októberben, ez volt egy nagy cél az életemben. Mindig is mondtam az edzőimnek, hogy el fogom érni ezt az eredményt, hittek bennem, mindenben a segítségeimre voltak, és megvalósítottam a tervem.

Csupán 2017-ben kezdtem el bokszolni, de gyorsan a mélyvízben találtam magam, már az az évi országos bajnokságon szerepet kaptam a klubomtól. Szerepeltem korábban néhány nemzetközi tornán, egy éve Szerbiában nagyon jól ment a boksz, nem izgultam a versenyen, ezt a nyugodt, önfeledt bokszot szeretném bemutatni a következő eseményeken is.

Mindig szépen lépésenként haladok, csak a következő feladatra figyelek, tartom a fókuszt, és a maximumot igyekszem nyújtani. Nagy felelősséggel járó munkát végzek a magánéletemben vezetőként, így szükségem van a mozgásra, az ökölvívás az ideális sport a számomra. Napi két órát edzek, amely mentálisan teljesen feltölt, ezt tudom kamatoztatni a privát életemben is.

A felettesem maximális támogatását élvezhetem a versenysporttal kapcsolatban, amelyet ezúton is szeretnék megköszönni, nélküle nem lett volna lehetőségem a sportágban eredményeket elérni.

Igyekszem segíteni a kisebbeknek a KSI-ben, hivatásom segíteni másoknak, az önmegvalósítás számomra a segítségnyújtás. Törteli Ferenc és Treuer Gábor kiváló edzők, pontosan tudják, mikor mire van szükségem a felkészülés során. Ismernek, tudják, hogy engem kicsit másképp kell kezelni, mint a többieket, akik gyerekként kezdték ezt a fantasztikus sportágat.

Nagyon értékes tapasztalatokat szereztem a válogatott tatai edzőtáborában, remek a kapcsolatom a fiatalabbakkal, teljesen befogadtak. Budai Viviennel mély baráti kapcsolatot ápolok a napi edzésmunkában, a versenyekre való felkészülésben, valamint lelkileg is erős támaszom.  

A felkészülésem nem volt tökéletes, felsőlégúti gondjaim voltak az év elején, amely általános nálam a téli időszakban. Minden Covid-19 tesztem negatív volt szerencsére, valamilyen bakteriális fertőzést kaptam el, de keményen dolgoztam, hogy behozzam a lemaradásom.

A 64 kilósok között lettem magyar bajnok, most az eggyel magasabb kategóriában igyekszem bizonyítani. Természetesen nem tartok senkitől sem, a célom mindig ugyanaz, szeretném a ringet elhagyni úgy, hogy mindent megtettem a siker érdekében, és a maximumot hoztam ki magamból,” nyilatkozta Halász Nóra nagy lelkesedéssel, rendkívül rutinosan.      

Közelgő események