hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Huszonhárom ország öklözői bokszolnak az Oláh Gábor utcai buborékban – Debrecen immár 65. alkalommal házigazda. Sajtótájékoztató a Nagyerdei Stadionban

Huszonkét ország öklözői bokszolnak az Oláh Gábor utcai buborékban – Debrecen immár 65. alkalommal házigazda. Sajtótájékoztató a Nagyerdei Stadionban

Hétfőtől péntekig, azaz öt napon át bokszolnak a Nagyerdőben 22 ország legjobbjai, köztük természetesen a magyarok is. A nemzetközi Bocskai István-emlékversenyt a koronavírus sem törte meg, Debrecen és a Magyar Ökölvívó-szakszövetség is fontosnak érezte, hogy a hagyomány legyőzze a járványt, és 2021-ben se maradjon el a kontinens talán legnagyobb amatőr tornája.

„Ez úton is köszönöm a Magyar Ökölvívó-szakszövetségnek, hogy közös erőfeszítéssel olyan pandémiás intézkedési tervet alkottunk meg, amely garantálja a biztonságot – mondta a 65. Bocskai-emlékverseny sajtótájékoztatóján a házigazda, Debrecen alpolgármestere, a bokszberkekben különösen jól csengő nevű Papp László polgármestert képviselő Barcsa Lajos. – Örülök, hogy Debrecen a jövő heti versennyel hozzá tud járulni a magyar válogatott tagjainak olimpiai felkészüléséhez, a külföldiek száma és minősége pedig eleve biztosítja, hogy a színvonalra sem lesz panasz.”

Az Európán kívüli világot a kazahok és a már napok óta hazánkban edzőtáborozó algériaiak képviselik, de a mezőny megszokott, magas nívójához az angol, a francia vagy a török válogatott tagjai is hozzátesznek, mint ahogyan a magyar elit is testületileg kesztyűt húz a cívisvárosban. Természetesen a ma már sajnos mindennapos egészségbiztonsági előírásokat betartva.

„A verseny valamennyi résztvevője kizárólag negatív teszttel érkezhet Debrecenbe, léphet be a szállodákba és a sportcsarnokba, ahol csak a ringben kerülhet le a sportolókról a maszk, közönség pedig sajnos nem lehet – adott tájékoztatást a kötelező háttérintézkedésekről Bajkai István, a MÖSZ elnöke. – A Bocskai azonban olyan több évtizedes tradíció, amelyhez ragaszkodnunk kell, és amelyre büszkéknek kell lennünk. Ma Európa egyik legrangosabb ökölvívótornája, amelyen az idén is felvonul a kontinens színe-java, jövőre pedig remélhetőleg a normalitás is visszatér.”

A Bocskai vasárnap szigorú orvosi vizsgálattal kezdődik, a hétfői mérlegelés és sorsolás után délutántól már két ringben vág neki a várhatóan 200 öklözőnél is nagyobb mezőny az ötnapos csatáknak. A tizenhárom aranyéremről már egy szorítóban a pénteki program dönt.

Onnantól pedig már végképp az utolsó tokiói kvótákról döntő európai és világselejtezőé lesz a figyelem.

Közelgő események