hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Mezővári Kinga – Voltak kisebb-nagyobb sérüléseim, de a Bocskain kihozom magamból a maximumot

A sárospataki Mezővári Kinga már 2014-ben tagja volt a korosztályos magyar válogatottnak, több nemzetközi eseményen szerepelt azóta, és lépésenként haladt előre a rangsorban. Szabó Teréz tanítványa igazán érett bokszolóvá a győri magyar bajnokságon vált a felnőttek között, ahol a könnyűsúly (60kg) trónjára került.

A 23 éves versenyző egyben a magyar bajnokság legjobb női versenyzője címet is megszerezte, ezt követően a Bocskai emlékversenyen szeretne bizonyítani immáron a nemzetközi mezőnyben. A felkészülése ezúttal nem volt töretlen, de bízik a képességeiben, és abban, hogy felszabadultan tud bokszolni a Bocskain.

„Elég mozgalmas hetek és hónapok vannak mögöttem, amióta megszereztem a magyar bajnoki címet. Ez elmúlt időszakban nem tudtam annyit kesztyűzni, mint szerettem volna, de igyekeztünk így is változatos edzéseket összehozni, hogy a Bocskain képes legyek megfelelő eredményt elérni.

A vírus helyzetben, és a kevés verseny miatt nem nagyon tudtunk tervezni hosszabb távra mi sem sajnos tavaly, de idén már a célok egyértelműek. A következő nemzetközi eseményeken ki akarom hozni magamból a könnyed, felszabadult, őszinte bokszot, és bízom benne, lesz lehetőségem bizonyítani.

Mostanában hetente három nagyon intenzív edzésem volt, amelyet megtoldottam sok otthoni készüléssel, illetve most az utolsó fázisban sikerült többször is edzenem reggelente.

Csak egy kis megfázásom volt, de az elmúlt héten a térdemben az egyik ínszalagom túl lett terhelve. Voltak fájdalmaim, de kezeltük őket, és a rajtra bízom benne, hogy teljesen egészséges leszek. A súlyom a rajtra szintén rendben lesz természetesen, de most többet kellett ezért dolgoznom, és a szaunákra most nem volt lehetőségem a vírus helyzet miatt.

A 2021-es évben a legfontosabb az lesz, hogy fejlődjek, mind taktikailag, technikailag és mentálisan. A cél, hogy a nemzetközi mezőnyben is képes legyek eredményes szereplésre, ehhez elsőként a Bocskain kell jól szerepelnem,” nyilatkozta a felkészülés nehézségeiről Mezővári Kinga, de nagyon várja a Bocskai rajtját.

Közelgő események