hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Aki a jó hangulatot és a profizmust mindig hozza a versenyeinken – Interjú Takács „Deze” Péterrel

Takács Péter, vagy ahogy becenevén mindenki ismeri, Deze, a magyar boksz állandó ring szpíkere, de ennél a szimpla szónál sokkal többet jelent ez. Nevezhetnénk úgy is, hogy minden ökölvívó versenyen ő felel a jó hangulatért, tiszta, őszinte személyiségével mindenkit megnyer, és legszívesebben a keblére ölelné az összes versenyzőt. Mindannyiunkban kellemes hangja visszacseng a magyar versenyeken, és bízunk benne, ez még így lesz hosszú éveken át. 

Csupaszív, a sportágat nagy szenvedéllyel űző igazi profi sportemberről van szó, aki szakmájában Európa legjobbjai közé tartozik. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség összes versenyén közreműködött az elmúlt években, és működött a 2018-as budapesti ifjúsági világbajnokságon is. A következő eseménye a 65. Bocskai emlékverseny lesz Debrecenben, ahol sokadik alkalommal bizonyíthatja kivételes szakmai képességeit.

„Tíz éve dolgozom bemondóként az ökölvívásban, feladatom a versenyek és bokszesemények moderálása. Számomra ez azonban sokkal többet jelent, mint szimpla moderálás, hiszen tisztelettel, szenvedéllyel, átéléssel végzem a munkám. Tisztelem az összes ökölvívót, az edzőket, és a bírókat, így ez sokkal több, mint szimpla munka, igazi önmegvalósítás.

Próbálom mindig tudásom legjavát adni, minden versenyen a maximumot nyújtani, legyen az kisebb nagyobb esemény. A tájékoztatás, a jó hangulat, a versenyzők ringbe hívása, az eredmény kihirdetése nagy felelősség, és kellő komolyságot igényel, különösen, hogy ezt teljes elfogultság nélkül, semlegesen kell megtenned.

Leírhatatlan érzés a versenyzőket testközelből látni, köztük mozogva, minden mimikát, reakciót közelről láthatsz. Nagyon szentimentális pillanat, amikor láthatod egyazon pillanatban a győztest, és a vesztest, amikor kihirdeted a végeredményt. Ehhez az élményhez ott kell lenned testközelben, leírhatatlan érzés.

Idén a bokszéletre a világméretű járvány rányomta a bélyegét, de kellő felelősséggel a négy korcsoport országos bajnokságai közül sikerült hármat megrendezni a serdülők kivételével. Visszatérni a versenyekre a több hónapos kihagyás után csodálatos érzés volt. Újra láthattam az ökölvívókat, az edzőket, a bírókat, az összes ismerősömet, akik mind az ökölvívás nagy családjához tartoznak.

Szívbe markoló érzés volt a csapattal újra találkozni, összeforrtunk a hosszú évek alatt, és barátok vagyunk egy életen át jóban-rosszban. Szétszakíthatatlan szálak fűznek össze bennünket, ez a szakmai csapatunk legfőbb erőssége.

Nagyon várom a Bocskai emlékversenyt, hiszen hazai vonatkozásban ez a legrangosabb eseményünk. Arra számítok, hogy a Magyarország magas színvonalon tud rendezni egy ökölvívó versenyt a kialakult helyzet ellenére, ahol a bokszolók az olimpia évében tudásuk legjavát adva, izgalmas mérkőzéseket produkálnak. Kívánom, hogy mindenki jó szájízzel térjen haza, és mondja el, ez egy remek verseny volt.

Hiszem, hogy 2021-ben hamarosan ismét teljes értékű életet élhetünk, és én mikrofonnal a kezemben szólíthatom az ökölvívókat a ringsarokba, és elhangzik a jól ismert mondat: Következik az első menet!”, nyilatkozta nagy szenvedéllyel Takács Péter a MÖSZ kérdéseire.

Közelgő események