hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A MÖSZ elnöke dr. Bajkai István – Nagy elismerés, hogy az AIBA elnöke személyesen tekintette meg a Bocskai emlékverseny döntőit

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke dr. Bajkai István a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) elnökével tekintette meg a döntőket a 65. Bocskai István emlékversenyen, Debrecenben. A magyar válogatott összesen kilenc éremmel, közte egy arannyal zárta a Bocskai emlékversenyt a Hajdúság szívében.

A MÖSZ a koronavírus járvány ellenére meg tudta rendezni a Bocskai emlékversenyt, amely a külföldi visszajelzések alapján is nagyon sikeresnek tekinthető mind diplomáciai, mind szakmai oldalon. A MÖSZ elnöke, dr. Bajkai István diplomáciai kötelezettségeit követően nyilatkozott a Bocskai emlékversenyről, és az elért eredményekről.

„Nagy megtiszteltetés, és elismerés, hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség új orosz elnöke Umar Kremljov stábjával együtt ellátogatott a 65. Bocskai István emlékversenyre. Óriási dolog, hogy az egyik első útja Moszkvából Debrecenbe vezetett, amelyből a magyar ökölvívás csak profitálhat.

Sikeres tárgyalásokat folytattunk a döntők előtti napon Budapesten, tárgyaltunk a sport államtitkár asszonnyal, és magán megbeszéléseket is folytattunk. Csütörtökön egészen éjfélig több órán át beszélgetünk szakmai és diplomáciai kérdésekről egyaránt. Umar Kremljov bemutatta, hogyan képzeli el az AIBA jövőjét, a szakmai irányítást, így természetesen teljes a támogatásunk a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség vezetésének.

Örömmel mondhatom, és ezt minden vendégünk megállapította, hogy remek hangulat uralkodott a 65. Bocskai István emlékversenyen, Debrecenben. A csapatok lelkesen szurkoltak, és igazi mérkőzéshangulatot teremtettek a döntők napján, amelyet igyekeztünk profi körülmények között megrendezni. Nézők ugyan természetesen a koronavírus járvány miatt nem lehettek, de jó hangulatban telt a finálék minden pillanata.

Debrecen városával kiváló a kapcsolatunk évek óta, ezúton is szeretném megköszönni alpolgármester úrnak, dr. Barcsa Lajosnak és csapatának a teljes támogatást, és a kooperációt. Debrecen fontos szerepet tölt be a MÖSZ életében, a régiós központi szerepet magas szinten látja el, köszönöm Szabó Ildikónak és Szabó Sándornak az áldozatos munkájukat.

A magyar csapat tagjai remekül teljesítettek, mindannyian sokat dolgoztak, hogy a Bocskain legjobb formájukat nyújtsák. A győri országos bajnokságot követően többen sokat fejlődtek, bizonyították, hogy a nehéz körülmények ellenére is folyamatosan magas szinten készültek, amely mindenképpen biztató a jövőre nézve.

Célunk egyértelmű, több nemzetközi eseményt szeretnénk rendezni a jövőben, amelyre minden alapunk megvan. Budapest 1997-ben rendezett utoljára felnőtt világbajnokságot, így hosszabb távú terveink között szerepel, hogy egy hasonlóan nagy eseményt hozzunk Magyarországra. Hazánk bizonyította, hogy képes nagy események szervezésére, rendezésére, mindezt magas szinten,” foglalta össze az elmúlt napok eseményei dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Közelgő események