hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert szövetségi kapitány – Sokakkal elégedett voltam a Bocskai emlékversenyen, de még rengeteget kell dolgoznunk a jövőbeli sikerekért

Bertók Róbert szövetségi kapitány mind a 162 összecsapást végig követte a 65. Bocskai István emlékversenyen, és a magyar ökölvívók teljesítményét szakmai szemüvegen keresztül figyelte. A magyar csapat a Bocskai emlékversenyen végül egy arannyal, két ezüsttel és hat bronzéremmel zárt, ebből a hölgyek négy, az urak öt medáliát szereztek.

A szövetségi kapitány a Bocskai emlékversenyt követően már az első mélyebb elemzéseket követően nyilatkozott. A tapasztalatait összegezte, amelyek között vannak pozitívumok, és a jövőben megoldandó feladatok, hogy ezek a hibák ne forduljanak elő többet. Voltak versenyzők, akikről a szövetségi kapitány maximálisan elégedetten nyilatkozott.

„Jó teljesítményt nyújtott a magyar csapat a 65. Bocskai István emlékversenyen, a kilenc érem, közte egy arany felülmúlja a tavalyi eredményünket. Erős volt a Bocskai mezőnye, mint korábban is mindig, így az egész verseny remekül szolgálta a felkészülésünket a közelgő kvalifikációs tornákra.

Remek érzés, hogy visszatérhettünk a nemzetközi mezőnybe, idén rengeteg feladatunk lesz, amelyeken meg kell felelnünk. Már egy kicsit letisztulva, a versenyt követően elemzem a válogatottak teljesítményét, a tapasztalataim. Aktuális magyar bajnokaink közül Hámori Ádám, Virbán Gábor és Benkő László sérülések miatt nem tudott részt venni a Bocskain, velük még erősebb teljesítményre lehettünk volna képesek.

Sokakkal nagyon elégedett voltam a Bocskai emlékversenyen, többeket ki tudok emelni, míg sajnos mások most nem hozták azt a teljesítményt, és eredményt, amelyet az edzőtáborok tapasztalatai alapján vártam.

Láttam hibákat természetesen, de mindenkinél tudom, hogyan javítsuk ki ezeket a problémákat a jövőben. Sok összetartásra, edzőtáborra, és versenyre van még szükség ahhoz, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. Lépésenként tudunk haladni, egy következetes munkát kezdtünk el fél évvel ezelőtt, amelyet igyekszünk követni a koronavírus járvány ellenére is.

Nagy Lajos tanítványa, a nyíregyházi Kovács Ricsi megnyerte a súlycsoportját, végig remekül bokszolt, a legjobb taktikát választotta, és bizonyította, hogy érett ökölvívóvá vált. Örülök neki, hogy visszavágott a grúznak, és töretlen a fejlődése, mindenképpen komoly értéke a magyar ökölvívásnak.

Hámori Luca a női ökölvívásunk legnagyobb tehetsége, a francia elleni elődöntőjét úgy gondolom, hogy meg is nyerte, nagy szívvel bokszolt. Betegségét követően az állóképessége nem volt még tökéletes, de remek hozzáállása, technikai tudása miatt úgy gondolom, hogy már idén képes lehet nagy meglepetésekre a világversenyeken.

Szűcs Szabinával is elégedett voltam, a döntőben egy klasszissal szemben is helytállt, de az olasz Irma Testa még nagy falat jelenleg sokaknak, nemcsak neki. A lányok közül az európai olimpiai kvalifikációs tornán még versenyben lévő Pribojszki Kata is bizonyított, szépen bokszolt, láttam a fejlődést a magyar bajnoksághoz képest. Nagy Tímea bronzérmet szerzett, világklasszis ellenféllel szemben próbált harcolni Debrecenben.

Fodor Milán a negyeddöntőben jól bokszolt, egyértelmű győzelmet aratott, az elődöntőben is tetszett a teljesítménye. Vannak hibák, amelyeket ki tudunk javítani az év legfontosabb versenye előtt, az ő mentalitása is dicséretes. Fodor Milán legfontosabb mérkőzése az európai olimpiai kvalifikációs tornán jön majd a lengyel Damian Durkacz ellen, amelyet bízom benne, meg tud oldani, és kvótát szerezhet.

A győri Gerzsenyi István kiváló edzésmunkát végez az edzőtáborokban, példamutató a teljesítménye, és mindkét összecsapásán jól bokszolt Debrecenben. A török ifjúsági világbajnok ellenfele megsérült a második meccsén, és a bírók Erdemirt juttatták tovább egy olyan mérkőzésen, amelyen Gerzsenyi szerintem jobb is volt. Még csak 20 éves, de nagy ígéretünk lehet a jövőben ezzel a kemény munkával.

Csóka Nándor bronzérme mellett mindenképpen kiemelném, mennyire jól bokszolt az első meccsén Bernáth Attila ellen. Magabiztos bunyó volt, szép technikával, az elődöntőben az Európa Játékok győztes spanyol Gabriel Escobar ellen is akadtak remek kombinációi, védekezésben tudunk még rajta fejleszteni. Bernáth Laci is nagyot harcolt, volt egy győztes mérkőzése, keményen edz, a súlyát kell majd megtalálnunk.

Kiss Levente nagyot harcolt sokkal rutinosabb grúz riválisával szemben, ezt az összecsapást hazai ringben akár meg is nyerhettük volna. Levi mindössze 18 éves, a felnőtt mezőnyben ha meglesznek a tapasztalatai nemzetközi szinten, akkor nagyon szép jövő előtt állhat. Régen volt ilyen nagy tehetségünk a szupernehézsúlyban.

Kvótásunk, Gálos Roland ezüstérmes lett a Bocskai emlékversenyen, de neki a legfontosabb idei megmérettetés még messze van, még nem volt csúcson Debrecenben. A tokiói olimpiáig még van idő megfelelő formába kerülnie, visszatért a nemzetközi vérkeringésbe, de sokat kell dolgoznunk a csúcsforma eléréséig.

A 81 kilósok között Kovács Pál első meccse nagyon tetszett, szép győzelmet aratott okos boksszal, de a másodikon nem találta a távolságot. Kozák Laci védekezése kiváló, nagyon tetszett, sok ösztönös elem is van benne, de a támadását fejlesztenünk kell a jövőben. A Bocskait követően sokat kell dolgoznunk még a hibák kiküszöböléséért,” foglalta össze tapasztalatait Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Közelgő események