hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Debrecen alpolgármestere, dr. Barcsa Lajos – A Bocskai emlékverseny szervezését nagyban megkönnyíti a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel kialakult partneri viszony

Debrecen alpolgármestere, de Barcsa Lajos, a 65. Bocskai István emlékverseny megnyitóját követően a döntőket is megtekintette, továbbá beszédet mondott a városvezetés nevében, és ajándékokat adott át az AIBA orosz elnökének, Umar Kremljov úrnak, valamint Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének, dr. Bajkai Istvánnak. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség megkeresésére megosztotta a Bocskai emlékversenyen szerzett tapasztalatait.

„Kiváló volt a hangulat míg így nézők nélkül is a Bocskai emlékversenyen, szerintem mindenki remekül érezhette magát a tornán. A közönséget természetesen hiányoltuk, de a jelenlegi szabályok mellett örvendetes, hogy meg tudtuk rendezni az eseményt. Úgy gondolom, hogy Debrecen városa ismét bizonyított, és kiválóan rendezett meg egy nagy nemzetközi eseményt a koronavírus járvány közepén.

A Bocskai emlékversenyen több debreceni is bokszolt, akikre mind nagyon büszkék vagyunk természetesen. A sportágban laikusnak számítok, nem az én tisztem megítélni a versenyzők teljesítményét, de véleményem szerint a magyar ökölvívók jól teljesítettek, és még hazai aranyéremnek is tapsolhattunk a döntőkön.

Debrecen városa igyekszik támogatni a sportágat, fontos számunkra az olimpiai mozgalom, és úgy gondoljuk, ökölvívásban sokat tudunk tenni a közeljövőben. A Debreceni VSC ökölvívó klub remek munkát végez városunkban, sok gyermeket vonz a sportág, és városunk egyben régió központ is.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel remek a kapcsolatunk, amely nagyban megkönnyíti a hatékony munkavégzést. Sok időt vesz igénybe egy ilyen verseny előkészítése, hónapokat készülünk, tervezünk, hogy a Bocskai nevéhez méltó eseményt tudjunk megvalósítani. Remek partneri viszony, jól működő kialakult kommunikációs csatornák vannak a MÖSZ-szel, amely a szervezési feladatokat mindkét oldalon egyszerűsíti.

Debrecen ökölvívása új csarnokot kapott, amelyet dr. Bajkai István elnök úr is megtekintett a MÖSZ vezetésével együtt. Itt pallérozódhatnak majd a jövő bajnokai. A közeljövőben megvalósul a debreceni Főnix csarnok felújítása is.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése Békessy Béláról elnevezett sport ösztöndíj programot indított a tehetségek felkarolására. A célunk a jövőben több debreceni olimpikon, és támogatás az arra érdemeseknek, akik eljuthatnak a nemzetközi sporteseményeken a legjobbak közé. A sikeres szerepléshez elengedhetetlen feltételeket biztosítanunk kell ezeknek a kiemelt felnőtt és utánpótlás korú sportolóknak.

Bízom benne, 2022-ben még ennél is többen érkeznek majd a Bocskai emlékversenyre Debrecenbe, és szeretettel várunk újra mindenkit szeretett városunkban,” nyilatkozta dr. Barcsa Lajos alpolgármester a döntőket követően.

Közelgő események