hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A debreceni ökölvívás motorja, Szabó Sándor – A Bocskait követően is sok eseményt rendezünk Debrecenben, hogy a versenyzőink élesek legyenek

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja, a debreceni boksz motorja, Szabó Sándor az összes versenynapot végigizgulta a Bocskai emlékversenyen. Nemcsak a helyi tehetségeknek, de az össze magyar ökölvívónak szurkolt az eseményen, amelyet a MÖSZ a debreceniek segítségével szervez minden évben.

Szabó Sándor 2019 decemberében vehetett át egy komoly elismerést, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke dr. Bajkai István a sportág fejlesztéséért kitüntetéssel jutalmazta áldozatos munkáját. Szabó Sándor a Bocskai emlékversenyt követően nyilatkozott a MÖSZ megkeresésére az eseményt követően.

„Nagyon jó Bocskai emlékversenyt zártunk Debrecenben, tetszett, amit a verseny helyszínen láttam az ökölvívóinktól, a csapatoktól. Úgy érzékelem, hogy egyre több ország jön el hozzánk, ide Debrecenbe, így minden évben elmondhatjuk, hogy Európában a legerősebb versenyek között vagyunk.

Sokan itt voltak a legjobbjaikkal annak ellenére, hogy a koronavírus járvány nem könnyíti meg a helyzetünket. Erős a verseny nagyon, olimpiai, világbajnoki, és Európa-bajnoki érmesek egyaránt indultak a Bocskai emlékversenyen.

Közönségünk hiányzott nagyon, de bízom benne, hogy 2022-ben már itt lesznek velünk, és drukkolnak legjobbjainknak. A hangulat, és a szervezés így is kiváló volt, úgy gondolom, mindenki nagyon jól érezte magát Debrecenben a külföldi csapatok közül is.

Ifjúsági Európa-bajnokunk Bernáth Attila most nem tudta kihozni magából a maximumot, remekül küzdött, de Csóka Nándi ezúttal jobb volt tőle a negyeddöntőben. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb sokkal jobb lesz, minden képessége megvan hozzá, hogy ott legyen a legjobbak között a felnőtt versenyeken is.

Másik nagy reménységünk, Bernáth László nemrég tért csak vissza a kihagyását követően, remekül küzdött a Bocskai emlékversenyen. Az 57 kilósok között 54 kilóval szerepelt a versenyen, és egy olyan algériai ellen győzött az első mérkőzésén, aki sokkal rutinosabbnak számít. A második összecsapásán az angol Leivars ellen is remekül helytállt, biztos vagyok benne, hogy szép jövő előtt állhat, számára is a cél a 2024-es olimpia.

Sokan dolgoznak az edzőtermeinkben mind Hajdúhadházon, mind Debrecenben, rengeteg gyerek jár hozzánk, az ifjúsági korosztályunk pedig nagyon erős. Igyekszem legjobb tudásom és erőforrásaim alapján támogatni a debreceni ökölvívást, nemrég átléptem a 250 millió forintot, amelyet az elmúlt húsz évben biztosítottam a sportágnak.

Sok versenyt tervezünk rendezni így a Bocskait követően is, elsőként az Utánpótlás Olimpia jön márciusban. Megcéloztuk az idei ifjúsági országos bajnokság megrendezését is, bízom benne, mi lehetünk a házigazda. Minden hónapban szeretnénk legalább egy versenyt rendezni, pofonpartit tartani, hogy a versenyzőink élesek legyenek a főbb eseményeken,” nyilatkozta a MÖSZ debreceni elnökségi tagja, Szabó Sándor.

Közelgő események