hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina magabiztos győzelemmel folytatta idei menetelését a Tóth Ákos emlékversenyen

A Bocskait, majd az Énekest követően a Tóth Ákos emlékversenyre került sor, nincs megállás az események sorában. Ezúttal tizenhárom összecsapást rendeztek meg a versenyen a junior, az ifjúsági és a felnőtt korcsoportban. A Bocskain ezüstérmes vecsési Szűcs Szabina döntő fölénnyel győzte le rutinos horvát ellenfelét a Tóth Ákos emlékversenyen.

A versenyt a 2009-ben elhunyt Tóth Ákos tiszteletére rendezik meg minden évben Kókán, egy csodálatos sportemberre emlékezve. A verseny tavaly az Európai Ökölvívó Konföderáció hivatalos versenynaptárába is bekerült, és idén is nemzetközi esemény lett a hagyományoknak megfelelően. Lantos Gyula nagyon sokat dolgozott azon, hogy a verseny idén is márciusban kerüljön megrendezésre, méltón megemlékezve Tóth Ákosról.

A Tóth Ákos emlékversenyre, akárcsak az elmúlt években, a Berki Krisztián Sportcsarnokban kerül sor, amelyet élő online közvetítésben követhetett mindenki. A koronavírus veszély miatt a Tóth Ákos emlékversenyt is szigorú protokoll mellett rendezték meg, amelyre a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, dr. Bajkai István is ellátogatott.

Az egri Csorba Csenge a magyar női boksz nagy tehetsége, a 14 éves junior versenyző végig uralta az összecsapást a Vasas-Süllős bokszolója, Horváth Laura ellen, majd a harmadik menetben döntő fölénnyel győzött. Csapattársa, a szintén junior korú Bukta Nikolett egyhangú pontozással győzte le Horváth Kárment az 52 kilósok mérkőzésén. Mindketten reális eséllyel pályáznak arra, hogy részt vehessenek a júliusi junior Európa-bajnokságon.

A junior férfiak mezőnyében Tóth György, Farkas Attila, és Kacsala Richárd is győzelemmel hagyta el a ringet, remek teljesítményt bemutatva. A 15 éves tatabányai Oláh Levente már a serdülők között is bizonyított nemzetközi szinten, és nagy csatában győzte le Lantos Álmost a kilencedik párban.

A horvát válogatott több kiemelkedő tagja is részt vett az eseményen, többek között a 2018-as budapesti ifjúsági világbajnokságon ezüstérmes 20 esztendős nagy tehetség, Nikolina Csacsics is. A 2019-es ifi Eb-n is ezüstérmet szerzett horvát a Bocskai emlékversenyen a magyar bajnok Dudek Beátát győzte le, és ismét egymás ellen kerültek szembe, ezúttal egy kis súlyengedménnyel, mindketten az 54 kilóban szerepelhettek. A fizikailag erős horvát másodjára is jobbnak bizonyult, de Bea sem maradt adós a pofonokkal.

A Bocskai emlékversenyen ezüstéremig menetelő Szűcs Szabina szintén horvát ellenféllel találkozott Kókán, a nemzetközi versenyeken rendszeresen szereplő Hrvojka Cudina nem tudott mit kezdeni a sokszoros magyar bajnokkal. A vecsési Szűcs Szabina ezúttal nemcsak technikailag bizonyult jobbnak, hanem erőben is felülmúlta a horvát riválisát, így a mérkőzés még idő előtt befejeződött.  

A serdülő Eb-ezüstérmes kőszegi Buza Rafael az Énekes István ifjúsági emlékversenyt követően a Tóth Ákoson is aranyéremmel zárt, Horváth Krisztiánt győzve le. A férfi felnőttek között a korábban kick-bokszban klasszis Veres Roland a Honvédos Bundovics Istvánt győzte le, míg az egri Danyi Dániel a következő szoros mérkőzésen bizonyult jobbnak, Rostás Armandó ellen megosztott pontozással diadalmaskodott.

Közelgő események