hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A MÖSZ főtitkára, Tóth Zsuzsanna – az AIBA főtitkára, Kovács István aktívan segítette a kielcei bizottsági munkánkat

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára, Tóth Zsuzsanna a csapattal együtt több napot töltött az ifjúsági világbajnokságon, Kielcében. Elismert sportvezetőnk az AIBA Versenybizottságának alelnöke is egyben, ebben a tisztségében fontos értekezleteken vett részt, amely a sportág reformját célozta meg.

A bizottsági értekezleten az AIBA főtitkára, korábbi olimpiai bajnok legendánk, Kovács István is részt vett. Tóth Zsuzsanna az ifjúsági világbajnokságot követően foglalta össze lengyelországi tapasztalatait, a magyar csapat teljesítményét, és a sportdiplomáciai eredményeket.

 „A lengyel szövetség remek munkát végezett ezen az ifjúsági világbajnokságon, igyekeztek minden helyzetet jól kezelni, és a problémákat azonnal megoldani. A verseny helyszín tökéletesen megfelelt a verseny színvonalának, a transzferek jól működtek, és a Covid-19 szabályokat is betartotta mindenki. Köszönjük szépen, Lengyelország, egy kiválóan megszervezett eseményen vagyunk túl.

Óriási siker és boldogság, hogy Kiss Levente révén egy bronzérmet szereztünk ezen az ifjúsági világbajnokságon, amely akár fényesebb is lehetett volna egy kis szerencsével, de nagy lehetőség van a tehetségében. Biztos vagyok benne, hogy még sok szép siker előtt áll.

Csapatunk remekül harcolt, küzdött ezen a világbajnokságon, négyen is a legjobb nyolc közé jutottak. Hegedűs Levente is bizonyította, van benne lehetőség, annak ellenére, hogy még rutintalan a nemzetközi mezőnyben. Az egész csapat, a lányok és a fiúk is mindent kiadtak magukból, amelyhez nagyban hozzájárultak edzőink is.

Varga Boglárka is szó szerint minden erőforrását a negyeddöntőre áldozta, egy csepp energiája sem maradt a meccset követően. Az éremért vívott csatát megnyerte, de aztán a kazahok óvását elfogadták, így nem jött össze a második érem Kielcében. A mérkőzést visszanézve, úgy gondolom, hogy a kazah lány, ha kicsivel is, de jobb volt a harmadik menetben, így az óvás elfogadása jogos. Biztos vagyok benne, hogy lesz még olyan alkalom, amikor ez majd a mi javunkra fog eldőlni, és az élet visszaadja ezt az elveszett lehetőséget.

Remek AIBA Versenybizottsági ülésen vehettem részt, nagyon sok hasznos gondolatot vitattunk meg, amelyekhez Kovács István is aktívan hozzászólt. Külön öröm, hogy a mi bizottságunk ülésén részt vett, és remek gondolatokkal segítette a munkánkat. Szeretném megköszönni ezúton is a hozzáállását, a munkáját, és a segítséget, amelyet az értekezleten nyújtott.

Eredményes napokat zártunk diplomáciai oldalon is Kielcében. A legfontosabb feladatunk, hogy tiszta és átlátható működése legyen az AIBA-nak, amelyhez több szabályváltozásra, a pontozási rendszer megváltoztatására lesz szükség. Rengeteg munka van még az ökölvívás reformjában, de megtettük az első fontos lépéseket a bizottsági ülésen.” – értékelte a kielcei tapasztalatokat több oldalról Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára, az AIBA Versenybizottságának alelnöke.  

Közelgő események