hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gálos Roland a belgrádi torna negyeddöntőjébe jutott

Az ifjúsági világbajnokság éppen csak véget ért, de nincs megállás a nemzetközi események sorában, a belgrádi nemzetközi torna megkezdődött a selejtezős versenynapokkal. Szerbia legjelentősebb ökölvívó eseményén, tokiói olimpikonunk, a bajai Gálos Roland remek sikerrel nyitott és bejutott a legjobb nyolc közé.

Belgrád rendezheti meg a felnőtt férfi világbajnokságot idén év végén, így az érdeklődés jelentős a nemzeti szövetségek részéről. Összesen 35 nemzet négy különböző kontinenst képviselve versenyez a szerb fővárosban, ahol 87 női és 121 férfi ökölvívó harcol a 18 megszerezhető aranyéremért.

Olyan erős nemzetek, mint Oroszország, Üzbegisztán, Kazahsztán, Anglia, Olaszország, Franciaország, Románia, Skócia, Wales, Bulgária, Tunézia, Kirgizisztán, és Marokkó is többek között részt vesz az idei belgrádi nemzetközi tornán. A magyar csapat hat női és hét férfi ökölvívóval szerepel Szerbiában Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével.

Tokiói olimpikonunk Gálos Roland a Bocskai emlékversenyen tért vissza a vérkeringésbe egy ezüstéremmel, következő megmérettetése a belgrádi torna, amelyen sokkal jobb teljesítménnyel nyitott, mint amit Debrecenben mutatott. A bosnyák Alen Rahimics régi ismerőse volt, az európai kvalifikációs tornán és a Bundesligában is legyőzte már, de most Belgrádban alakult ki a legnagyobb különbség, így Roli a legjobb nyolc közé jutott, ahol az orosz bajnokság negyeddöntőse, Mihail Varlamov vár rá.

A jekatyerinburgi világbajnokságon is szerepet kapó Kovács Pál az első fordulóban a Sierra Leone-i Abu Bakarr Conteh ellen találkozott volna, de félnehézsúlyú (81kg) ellenfele nem állt ki a magyar ökölvívóval szemben. Ahogy a Sierra Leone-i csapat többi tagja sem bokszolt eddig Belgrádban. Kovács Pali a negyeddöntőben az orosz Makszim Reiter ellen bizonyíthat, aki eddig csak hazai eseményeken szerepelt. 

Az európai olimpiai kvalifikációs tornán még versenyben lévő soproni Pribojszki Kata a rutinos orosz Natalja Szorokopudova ellen magabiztos győzelemmel nyitott a belgrádi verseny első napján 64kg-ban, majd egy véleményes vereséggel búcsúzott, a szerb Jelena Janicsijevics ellen. A magyar női csapat másik tagja, Dudek Beáta is szintén szerb ellenféllel szemben, Jelena Zsekics ellen maradt alul ugyancsak megosztott pontozással…

Közelgő események