hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd és Gerzsenyi István az elődöntőbe jutott Csehországban

Kovács Richárd és Gerzsenyi István egyaránt svájci ellenféllel szemben győzött Csehországban az Usti nad Labem-i Grand Prix második napján, így már mindketten biztosan érmesek a nemzetközi tornán.

A magyar ökölvívás jelenlegi egyik legjobbja, a Bocskain is aranyérmes nyíregyházi Kovács Richárd (63kg) sikeres vizsgáit követően a svájciak újonca, Christopher Mouafo ellen tanári bokszot mutatott be, és okosan menetről menetre növelte az előnyét. Kamerunból származó svájci riválisának esélyt sem adott, így a legjobb négy között a mongol Erdenebat Tsendbaatar ellen bokszolhat. Ellenfele a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes volt, és Ázsiában a legutóbbi két kontinensbajnokságot is megnyerte, de alacsonynak számít ebben a számára új súlycsoportban.

A győri Gerzsenyi Istvánnak szintén svájci ellenfél jutott, Ilyas Ivgen ellen kezdhetett a váltósúlyúak (69kg) között a második versenynapon. Mindketten a fiatalabb generáció képviselői, és felnőtt szinten most mutatkoznak be a nemzetközi mezőnyben. Parázs csatát vívtak, amelyből Gerzsenyi jobban jött ki, így már ő is biztosan érmes Ustiban. Az elődöntőben a rutinos szlovákiai magyar Michal Takacs lesz az ellenfele.

A kőbányai Sipos Hajnalka a csapat egyik újonca, akinek egy nagyon erős ellenfél jutott elsőre, a lengyelek Európa Játékok ezüstérmese, a 33 éves Sandra Drabik a legjobb nyolc között. Az 51 kiló lengyel favoritja az első menetben magabiztos vezetésre tett szert, majd a svéd mérkőzésvezető a másodikban beszüntette a küzdelmet.

Szűcs Szabina a spanyol Jennifer Fernandez ellen kezdte remek győzelemmel kezdett Ustiban, amellyel a legjobb nyolc közé jutott. Szabina a negyeddöntőben is próbált okosan bokszolni, de a már a Bocskai emlékversenyen is kiváló teljesítményt nyújtó 20 éves technikás finn Vilma Viitanen lesz megállította a vecsési lányt.

A férfiaknál a kispesti Virbán Gábor (57kg) a mongolok riói olimpikonjával, a 29 éves Enkh-Amar Kharkhuu ellen kezdhetett Ustiban, de ellenfele rutinja előtt fejet kellett hajtania, a magyar ringsarok feladta a csatát a harmadik menetben. A Hell Fightos 20 éves Mester Soma a rutinos olasz Salvatore Cavallaro ellen nem vallott szégyent, de riválisa jobban jött ki a párharcból, és búcsúztatta a fiatal tehetséget.

Közelgő események