hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd és Gerzsenyi István bronzéremmel zárt Csehországban

A nyíregyházi Kovács Richárd és a győri Gerzsenyi István az Usti nad Labem-i Grand Prix harmadik napján ugyan búcsúra kényszerültek rutinosabb riválisaikkal szemben, de mindketten bronzérmet szereztek a rangos nemzetközi versenyen. A belgrádi nemzetközi tornát követően a magyar válogatott ezúttal Csehországban gyűjtött be érmeket.

A magyar csapatot összesen három női és négy férfi versenyző képviselte Usti nad Labemben, a hagyományos nemzetközi tornán, amelyre két év után került sor ismét. Kassai László vezette a csapatot, amelyet négy edző, Ancsin Katalin, Régi Dániel, Nagy Lajos és Seres Attila kísért el.

A hamburgi világbajnokságon berobbanó nyíregyházi Kovács Richárd (63kg) az elmúlt hónapokban tanulmányai mellett is aranyéremmel zárta a Bocskai emlékversenyt taktikus bokszot bemutatva. Nagy Lajos tanítványa, a svájciak újonca, Christopher Mouafo ellen remek teljesítménnyel jutott be a legjobb négy közé Ustiban.

Ricsi mellett három olyan világklasszis került be az elődöntőbe, mint a francia világbajnok Sofiane Oumiha, valamint a mongolok két klasszisa, Erdenebat Tsendbaatar és Chinzorig Baatarsukh. Közülük Ricsinek az olimpiai ötödik, Vb-bronzérmes, Ázsia Játékok-aranyérmes Tsendbaatar jutott a legjobb négy között. Mongol riválisa rendületlenül tört előre, lopta a távolságot, és folyamatosan irányítani akarta a mérkőzést. Rutinja elegendőnek bizonyult Ricsivel szemben, aki bronzérmet vehet így át, és nagyon sok ilyen hőfokú mérkőzésre lesz szüksége a jövőben, hogy reális szakmai céljait elérje.

A győri Gerzsenyi István a magyar bajnokság ezüstérmese a váltósúlyban (69kg), de fejlődése, akárcsak Ricsinek, töretlen. Az idén 21. születésnapját ünneplő ökölvívó a svájci Ilyas Ivgen ellen nagy csatában jutott be a legjobb négy közé. Az elődöntőben a rutinos szlovákiai magyar Michal Takacs volt az ellenfele, aki már a 2014-es ifjúsági világbajnokságon is a legjobb nyolc közé jutott. Egy nagyon szoros csatában a bírók 4:1-es megosztással a szlovákiai versenyzőt látták jobbnak, így Gerzsenyi Kovács Ricsit követően megszerezte a magyar delegáció második bronzérmét Ustiban.

Közelgő események