hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A 70. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny sajtótájékoztatója az egri városházán

Az esemény felvezető sajtótájékoztatóját a Polgármesteri Hivatalban tartották, amelyen részt vett Dr. Bajkai István a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Mirkóczki Ádám polgármester, Tóth Zsuzsanna, a MÖSZ főtitkára, Bertók Róbert, a MÖSZ szövetségi kapitánya, Kovács Géza, az EVSI igazgatója, Dorkó Péter, az EVSI szakosztály vezetője.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Városi Sportiskola 2021. május 17-21. között a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezi meg a 70. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt. Dr. Bajkai István megköszönte az egri város-, és sportvezetésnek a verseny megrendezésével kapcsolatban áldozatos munkájukat. Külön köszönetét fejezte ki Mirkóczki Ádám polgármester úrnak, Kovács Géza sportigazgató úrnak, és az egri ökölvívó szakosztály vezetőjének, Dorkó Péternek, hogy idén is Egerben kerülhetett megrendezésre egy neves nemzetközi torna.

A Szakszövetség elnöke kiemelte, hogy a nagy hagyományokkal megrendezésre kerülő verseny célja az, hogy Bornemissza Gergely, az egri várvédő hadnagyának hősies példáját a ringben is kövessük. Mirkóczki Ádám az esemény fővédnökeként és házigazdájaként elmondta, hogy Eger városa a nehéz költségvetési helyzetében is elkötelezetten támogatja a kiemelt idegenforgalmi jelentőségű, rangos nemzetközi utánpótlás sportesemény megrendezését.A versenyen a hölgyek az ifjúsági és a junior korcsoportban húzhatnak kesztyűt, míg a fiúknál is ugyanezen korosztályok versenyezhetnek az idei Bornemisszán. Az ifjúsági hölgyek mezőnyében 19-en, a junior lányok között 38-an neveztek a versenyre. Az ifjúsági fiúknál 80-an, a junioroknál 107-en húzhatnak kesztyűt az idei Bornemissza emlékversenyen. Összesen 244-en neveztek a versenyre.A versenyre a korosztályos magyar legjobbak mellett érkeznek ökölvívók Ausztriából, Belgiumból, Ciprusról, Csehországból, Finnországból, Franciaországból, Lengyelországból, Moldovából, Romániából, Svájcból, Szlovákiából, és Szlovéniából is. A hazai ifjúsági fiúk mezőnyében a kőszegi Buza Rafaelt érdemes kiemelni, aki eddig minden korábbi korosztályban bajnoki címeket szerzett, valamint serdülő Eb-ezüstöt is gyűjtött be még 2018-ban. Ő is a 64 kilóban fog indulni, akárcsak a nyíregyházi junior magyar bajnok Petrimán Milán, kiegészülve a legjobb szlovák, osztrák, és francia versenyzőkkel ez a kategória ígérkezik a legnehezebbnek.

Az ifjúsági fiúk között mindenképpen ki kell emelni a junior Eb-ezüstérmes francia Yojerlin Cesar, valamint a sok nemzetközi tornán győztes osztrák Khamzat Saidoulaev nevét.

A junior férfiaké a legnépesebb mezőny, rengeteg új, ifjú tehetséggel a soraiban, közülük többen a 2019-es serdülő Európa-bajnokságon már bizonyíthattak. Az ifjúsági fiúk kilenc kategóriájával szemben a junioroknál tizenhárom bajnokot avatnak majd a Bornemissza emlékversenyen.

Az ifjúsági lányok mezőnyében a kielcei világbajnokságon bronzérmes cseh Veronika Gajdova (60kg) mellett honfitársa, az ifi Eb-ezüstérmes Claudie Tothova (54kg) nevei kívánkoznak az élre. A magyar lányok között Megyeri Barbara, Kovács Laura Fanni, és Dobos Rebeka is jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik már. Tiszteletét teszi a versenyen a junior lányok között a serdülő Eb-aranyérmes ciprusi Laila Abdullatif is.

A 70. Bornemissza emlékverseny programja:

Május 18., 15:00 – Megnyitóünnepség, és első versenynap

Május 19., 15:00 – Második versenynap

Május 20., 15:00 – Harmadik versenynap az elődöntőkkel

Május 21., 15:00 – Negyedik versenynap az ifjúsági döntőkkel

Fotó: Lenárt Márton

Közelgő események