hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Pál klasszis angol ellenfelével szemben közel volt a meglepetéshez az Algirdas Socikas Tornán

Az Algirdas Socikas Nemzetközi Torna Litvánia egyik legjelentősebb eseménye, amelyet az elit korcsoport képviselőnek rendeznek meg idén is. Egy kis kőbányai csapat képviselte Magyarországot a balti államban, ahol Kovács Pál csak nagyon szoros küzdelemben maradt alul egy magasan jegyzett angol ellenféllel szemben.

A verseny névadója, Algirdas Socikas hatszoros szovjet bajnok volt, valamint két Európa-bajnoki címet szerzett 1953-ban, és 1955-ben. 2012-ben hunyt el a litván legenda, és a helyi kaunasi szövetség versenyt indított a tiszteletére. Az idei Algirdas Socikas tornán többek között Anglia, Franciaország, Ukrajna, Németország, Skócia, Wales, Hollandia, Egyiptom és Dánia is szerepel.

Kovács Pál szerepelt a 2019-es jekatyerinburgi világbajnokságon, és az elmúlt nyolc évben több nemzetközi tornán kapott szerepet. Bertók Róbert szövetségi kapitány engedélyezte Kovács Pálnak a külföldi edzőtábort, és a versenyen való szereplést.Pali az angolok 2018-as budapesti ifjúsági világbajnokságon bronzérmes nagy tehetségével, Conner Tudsbury ellen lépett ringbe az első versenynapon. Az angol ökölvívó alaposan ismeri hazánkat, a 2016-os kaposvári junior Európa-bajnokságon is szerepelt. Tudsbury alaposan megizzadt Kovács Pali ellen a kaunasi versenyen, ezt az összecsapást az angol megnyerte, de a kőbányai versenyzőnk remek ellenféllel szemben is bizonyított.

„Úgy érzem egy kicsit tompább voltam a kelleténél, egy hete folyamatos fogfájással küszködöm, amely a kinti edzőtáborban jött elő. Gyógyszereztem, de az első menetben nagyon éreztem a hatását. A második és a harmadik menetek jól sikerültek, oda-vissza voltak tiszta találataink,” értékelte teljesítményét a fájdalommal küszködő Kovács Pál.

A szintén kőbányai Kovács Krisztián a 2019-es magyar bajnokságot követően visszafogyasztott a nehézsúlyba (91kg), és szintén értékes nemzetközi tapasztalatokat gyűjtött Litvániában. Ellenfele a 2012-es ifjúsági világbajnokságon ezüstérmes skót Scott Forrest volt, akinek 11 nemzetközi rutinja érződött az összecsapáson. Kovács Krisztián vereséget szenvedett Kaunasban, de megtapasztalhatta a nemzetközi mezőnyt, és felmérhette miben kell fejlődnie.

Közelgő események