hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert szövetségi kapitány – Hiszek a versenyzőimben, és az új olimpiai kvótákban

Az európai olimpiai kvalifikációs verseny június 4-én folytatódik Párizsban, miután a 2020. március 16-án Londonban a koronavírus terjedése miatt az esemény fel lett függesztve. A harmadik versenynap végére szerencsére kiderült, hogy Gálos Roland már biztosan olimpiai kvótás, miután a legjobb nyolc közé jutott. London helyett az esemény Párizsban folytatódik, és a felkészülést követően Bertók Róbert szövetségi kapitány foglalta össze az esélyeket.

A soproni Pribojszki Kata, a hajdúhadházi Nagy Tímea, és a Vasas-Süllős legjobbja, Fodor Milán még csatlakozhatnak hozzá, ott lehetnek Japánban. Milánnak ehhez egy, Katának és Timinek kettő mérkőzést kellene megnyernie a francia fővárosban, ahol a londoni selejtezős napokat követően már csak 176 ökölvívó vehet részt.

 „Gálos Roland és Nagy Tímea részére biztosítottuk azokat a lehetőségeket, amelyek a legmegfelelőbbek voltak számukra, elsősorban mentális értelemben. Gálos Roli az édesapjával, míg Nagy Tímea az edző férjével készülhetett nyugodt körülmények között az európai olimpiai kvalifikációs tornára. Timi Németországban a kienbaumi edzőtáborban készülhetett az elmúlt időszakban, remek körülmények között.

Roland és Timi is jó formában vannak, biztos vagyok benne, hogy mindketten a lehető legjobbat hozzák ki magukból. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség és én is, mint szövetségi kapitány azon vagyunk, hogy biztosítsuk számukra az összes feltételt, amelyet kértek, vagy amely hasznos számukra a lehető legjobb forma eléréséhez.

Roland már kvótás, a negyeddöntőben a Vb-bronzérmes és Európa-bajnok angol Peter McGrail lesz az ellenfele. Timi ellenfele a kétszeres világbajnok orosz Zenfira Magomedalijeva, aki nyilván nem véletlenül érte el ezeket a sikereket, de bízom benne, hogy Timi meg tudja lepni.

Az elmúlt két hetet a Vasasban töltöttük, ahol kizárólag Pribojszki Kata és Fodor Milán felkészülésére tudtam koncentrálni. Ezúton is szeretném megköszönni a Vasas Ökölvívó Klub vezetőségének a felkínált lehetőséget, hogy remek körülmények között kizárólag a munkára tudtunk összpontosítani.

Mindketten jó formában vannak, remek állóképességgel, és megfelelő mentális állapotban várják a jövő heti megmérettetést. Meglátásom szerint nagyon céltudatosak, és fegyelmezettek, a teljes felkészülés során pontosan tudták, mi kell a sikerhez majd Párizsban. Ha Milán és Kata pontosan annyira hisz önmagában, amennyire én bennük, akkor reményeim szerint két kvótával jövünk haza. Timi pedig nagy harcos, ő is átírhatja az előzetes esélyeket,” foglalta össze a felkészülést és az esélyeket Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Közelgő események