hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Két újabb kvótával lenne maradéktalanul elégedett a kapitány

Az ötnapos párizsi viadal a tavaly márciusban félbeszakadt londoni selejtező folytatása.

Egy újabb tokiói kvótával nagyon boldog, kettővel pedig tökéletesen elégedett lenne Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Egy újabb tokiói kvótával nagyon boldog, kettővel pedig tökéletesen elégedett lenne Bertók Róbert szövetségi kapitány a pénteken kezdődő párizsi európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán.

Az ötnapos párizsi viadal a tavaly márciusban félbeszakadt londoni selejtező folytatása, melyen Gálos Roland (57 kg) a nyolc közé jutással megszerezte az ötkarikás indulási jogot. Rajta kívül még hárman voltak versenyben, amikor a brit fővárosban a koronavírus-járvány miatt beszüntették a küzdelmeket. Közülük Fodor Milán a lengyel Damian Durkacz elleni nyolcaddöntő előtt állt, amely a kvótáról döntött volna.

A Vasas 63 kilós sportolója így továbbra is a lengyel elleni sorsdöntő csatára készül, több mint 14 hónapja, most viszont már csak két napot kell várnia, mivel szombaton a 14 órakor kezdődő programban kerül majd sor az összecsapásra.“Nagy taktikai ütközet lesz, ebben biztos vagyok” – mondta az MTI-nek Bertók Róbert. – “Milán ellenfele egyedi technikájú bokszoló, aki egy meccsen belül is képes megújulni és váltani. Nem lesz könnyű, de felkészültünk és megvan a taktika ellene.”

Fodor mellett még Pribojszki Kata (69 kg) és Nagy Tímea (75 kg) utazott Párizsba a kvótaszerzés reményében. Mindkettőjüknek két mérkőzést kell nyerniük Franciaországban a kvalifikációhoz, és az első lépést mindketten pénteken tehetik meg. Az első napon a Londonban egy meccset nyert Pribojszki a spanyol Melissa Noemi Gonzalez Tudge ellen lép ringbe, Nagy pedig az oroszok klasszisával, a kétszeres világ- és Európa-bajnok Zenfira Magomedalijevával csap majd össze.“Kata pénteki sikerében nagyon bízom, ha úgy fog bokszolni, ahogy az edzéseken mostanában, akkor magabiztos győzelmet kell, hogy arasson. Nagy Tímeának nagyon nehéz dolga lesz, de szerintem nem verhetetlen az orosz” – jegyezte meg a kapitány, aki azt is elmondta, hogy győzelem esetén mindketten szombaton lépnének újra ringbe, akkor már egyformán a kvótáért.

A négy magyar közül egyértelműen Gálos helyzete a legkönnyebb, neki az olimpiai szereplés miatt már nem kell aggódnia, a tornának elsősorban a ranglista szempontjából maradt jelentősége a számára. A bajai öklöző az angolok Eb-győztesével, Peter McGraillal mérkőzik majd meg vasárnap a négy közé jutásért.“Rolandnak az olimpián kell majd százszázalékos állapotban lennie, nem most” – nyilatkozott a kapitány, aki úgy véli a tokiói részvételre pályázó magyarok mentálisan és fizikálisan is jó állapotban vannak, így bízik benne, hogy sikerül gyarapítani a kvóták számát. – “Egy kvótának nagyon fogok örülni, kettővel pedig maximálisan elégedett leszek” – szögezte le.

Forrás:

https://monokli.com/ket-ujabb-kvotaval-lenne-maradektalanul-elegedett-a-kapitany

Közelgő események