hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea mérkőzésén sajnos érvényesült a papírforma, orosz ellenfele jutott a legjobb nyolc közé

Franciaországban megkezdődött az európai olimpiai kvalifikációs torna, amelynek első magyar szereplője a hajdúhadházi, korábban kétszeres Vb-bronzérmes Nagy Tímea volt. A kétszeres világbajnok, és kétszeres kontinenselső orosz Zenfira Magomedalijeva túl nagy falatnak bizonyult, így Timi búcsúzott a további küzdelmektől.

Az első menet rendkívül statikus volt kettejük összecsapásán, amely Timinek kedvezett jobban, és a magyar versenyző ebben a periódusban méltó ellenfele volt az orosz klasszisnak. Magomedalijeva talált többet, és minden pontozónál hozta az első menetet, amelyben az akciók domináltak kevés védekezéssel.

A második három percben Timi kapott egy intést, amely nem könnyítette meg a helyzetét, az orosz pedig egyre többet mozgott lábon. Magomedalijeva rendre megelőzte Nagy Timit a harmadik menetben, és sajnos hozta az előzetes esélyeket. Timi az utolsó percben háromszor is eltalálta Magomedalijevát, amely a legjobb kombinációja volt az összecsapáson, de pontozással vereséget szenvedett.

„Nagyon örülök annak, hogy itt lehettem, sokat dolgoztam azért, hogy egyáltalán részt vehessek egy kvalifikációs tornán. Már talán nem vagyok életem csúcsformájában, és éreztem belül a meccshiányt is, de élveztem a ringben töltött időt ma. Azt beszéltük meg az edzőkkel, hogy próbálok egyenes távolságban maradni, és a bal keze felé lépkedni. Összességében nem érzem, hogy szégyenkeznem kellene, egy kis szerencse még jöhetett volna azért a sorsolásnál. Műtét előtt vagyok, de ha egészségem engedi, akkor még a női világbajnokságon elindulnék idén,” kommentálta a mérkőzést követően Nagy Tímea.

Közelgő események