hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pribojszki Kata szép győzelmével egy lépésre van az olimpiai kvótától

Nagy Tímea vereségét követően a soproni Pribojszki Kata a spanyol Melissa Noemi Gonzalez Tudge ellen folytathatta a szereplését a párizsi olimpiai kvalifikációs versenyen. Kata az előzetes esélyeknek megfelelően legyőzte spanyol riválisát, viszont mindezt nagyon magabiztosan, jelentős technikai fölénnyel tette meg. Győzelmével a legjobb nyolc közé jutott, és egy lépésre van az olimpiai kvótától.

Kata lendületesen kezdte az összecsapást a hét évvel fiatalabb spanyol ellen, és hatalmas motivációja mellett eredményesen is bokszolt. Egyértelműen irányította a mérkőzést, a tempót Kata határozta meg, az ő akarata érvényesült. Sokat talált az első három percben, és négy pontozónál is vezetett energikus bokszát követően.

A második menetet taktikusabban kezdték a felek, Gonzalez is felvette a ritmust, de a soproni lány jobb volt ebben a három percben is, valamint a kirgiz mérkőzésvezető meg is intette spanyol riválisát, így előnye lényegében behozhatatlanra nőtt. Kata remekül indította a harmadik menetet, és magabiztosan nyerte meg összecsapását, így a legjobb nyolc között a török Esra Yildiz ellen már a kvótáért léphet ringbe. A 23 éves török ökölvívó szintén technikás bokszot bemutatva legyőzte az orosz Jekatyerina Dinnyiket.

„Simább mérkőzésre számítottam a spanyol ellen, de időben sikerült váltanom az első menetet követően. Sikerült kijavítani az első menet hibáit a másodikban, megelőztem a támadásait, és a jobbegyeneseim rendre találtak az összecsapáson. Úgy gondolom, ezzel sikerült győznöm a mai napon, és a taktikai elképzeléseket is sikerült megvalósítani. Pörgősebb, nagyobb ritmusú mérkőzésre számítok a török ellen, és megpróbálok határozottabb lenni, valamint mindent megtenni a siker érdekében,” mondta Pribojszki Kata a mérkőzését követően.

Közelgő események