hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fodor Milánnak sajnos nem sikerült a kvótaszerzés

Az európai olimpiai kvalifikációs torna következő versenynapján a Vasas-Süllő versenyzője, Fodor Milán volt első magyarként érdekelt, a lengyel Damian Durkacz ellen az olimpiai kvótáért lépett ringbe. 22 éves ellenfele többet talált, és legyőzte a magyar csapat rutinos tagját a franciaországi eseményen.

Az első menetben lengyel ellenfele nagy sebességi fokozaton kezdte az összecsapást, és ez a különbség egy perc alatt kiütközött. Az energikus Durkacz többször találta el Milánt, és sajnos megérdemelten vezetett minden pontozónál egy menetet követően. Milán sokkal aktívabb volt a második menetben, és mindent egy lapra feltéve rohamozott a harmadik menetben, a szíve vitte előre, de Durkacz ezen a napon jobbnak bizonyult.

„Nagy iramban, és keményen küzdött Milán, de sajnos fontos taktikai elemek kimaradtak a bunyójából a mai napon. A lengyel a verekedős ökölvívást választotta, amelyben hasonló teljesítményt nyújtottak. Az első menet sajnos elment, és ez rányomta a bélyegét Milán teljesítményére. A második menetre viszont láthatóan elfáradt a lengyel, de nem sikerült teljes mértékben kihasználni ezt a lehetőséget. Hiányoltam a leforgásokat, és a sokkal több fejre ütött balegyenest,” foglalta össze a mérkőzés tapasztalatait Bertók Róbert szövetségi kapitány.

„Az lehetett a gond a mai napon, hogy túlságosan akartam, és emiatt kapkodtam a lengyel elleni mérkőzésen. Pontatlanná váltam nagyon. Az volt a stratégia, hogy tartom a távot, támadok, és irányítok, de a lábaim nem voltak frissek. Ottragadtam, és ezzel elment a meccs,” nyilatkozta Fodor Milán a mérkőzést követően.

Közelgő események