hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pribojszki Kata veresége ellenére még eljuthat Tokióba

A soproni Pribojszki Kata a spanyol Melissa Noemi Gonzalez Tudge elleni győzelmét követően vereséget szenvedett a párizsi olimpiai kvalifikációs verseny negyeddöntőjében, legyőzője a rutinos török Esra Yildiz volt. Kata súlycsoportjában hatan szerezhetnek kvótát, így egy ún. Box-offon még olimpiai indulási jogot szerezhet, ehhez az Eb-ezüstérmes francia Maiva Hamadouche-t kell legyőznie.

Kata a legjobb nyolc között a török Esra Yildiz ellen már a kvótáért léphetett ringbe az esti programban. A 23 éves török ökölvívó szintén technikás bokszot bemutatva legyőzte az orosz Jekatyerina Dinnyiket, és az első percben próbált távolról találatokat elérni Kata ellen. Kata taktikusabban kezdett, mint az előző összecsapáson a spanyol ökölvívó ellen, igyekezett magassági fölényét használni, és követni a stratégiát.

A török többet jött előre a második menetben, irányítani akarta az összecsapást, és sebességben bizonyult jobbnak. Yildiz 20:18-ra vezetett hat percet követően minden pontozónál, így a soproni versenyző közel megoldhatatlan feladat elé került az utolsó menet előtt. Kata a harmadik menetben próbálta a távolságot tartani, fegyelmezett volt, de sajnos nem tudta a mérkőzést megfordítani.

„Kata török ellenfele egy kiváló vívó ökölvívó, aki tegnaporosz ellenfelét verte meg nagyon simán. Felállítottam egy taktikát, amellyel ki akartuk húzni a méregfogát. Az előre megbeszélt, és a szünetben adott taktikai utasításokat nagyon fegyelmezetten hajtotta végre Kata. Jól bokszolt, és kevésen múlott a győzelem. Sajnálom, hogy nem nyert, de elégedett vagyok a teljesítményével,” mondta Bertók Róbert szövetségi kapitány a mérkőzést követően.

„Végig nagyon koncentrált tudtam maradni, és mindent a megbeszélt technikai, taktikai és stratégiai szerint véghez tudtam vinni. Nagyon magabiztosnak éreztem magam a mérkőzésen, és nagyon hálás vagyok minden edzői munkáért. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés végeredménye fordítva is alakulhatott volna, de hát ilyen a boksz. Életem egyik legjobb mérkőzése volt, amire büszkén fogok visszaemlékezni,” nyilatkozta Pribojszki Kata az összecsapást követően.

Közelgő események