hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gálos Roland nagy skalpot begyűjtve a legjobb négy közé jutott a kvalifikációs tornán

Gálos Roland már biztosan olimpiai kvótás volt 2020 márciusában a félbeszakadt londoni versenyt követően, de a franciaországi folytatásnak is komoly jelentősége van. A bajai ökölvívó élete egyik legnagyobb skalpját begyűjtve, az Európa-bajnok és kétszeres Vb-bronzérmes angol Peter McGrail elleni győzelmét követően a legjobb négybe jutott az európai olimpiai kvalifikációs tornán.

Gálos Roland bosnyák és finn ellenfeleken keresztül jutott el a legjobb nyolc közé a kvalifikációs tornán, az angolok első kiemeltje ellen Peter McGrail ellen a negyeddöntőben már a minél több ranglista pont megszerzése volt a cél, amelyet a 26 éves ökölvívónk sikeresen meg is valósított.  

Roli az első menetben türelmesen, taktikusan kezdett, kivárta a legjobb pillanatokat a kontrákra, és nyugodt maradt a sokat mozgó angollal szemben. A Bocskai emlékversenyt követően remek formába került a bajai versenyző, aki ezúttal nagyon taktikus, okos bokszot bemutatva jutott be a legjobb négy közé, egy komoly klasszist búcsúztatva. Az elődöntőben a francia Samuel Kistohurry jön neki, akivel az elmúlt két Bocskai emlékverseny döntőiben már találkozott.

„Roland ma egy nagyon erős ellenféllel szemben lépett ringbe, de az első pillanattól kezdve uralni tudta a mérkőzést. Minden menetben azt történt, amelyet mi szerettünk volna. Jó volt látni, hogy McGrail minden próbálkozására válaszolt Roland, és ő jött ki ezekből a helyzetekből pozitívan. Végig fegyelmezetten bokszolt, nagyon elégedett vagyok a teljesítményével,” mondta Bertók Róbert szövetségi kapitány.

„Egy nagyon ügyes angol ökölvívóval bokszoltam, aki a 2019-es világbajnokságon bronzérmes volt, és korábban Európa-bajnok. Nagyon szoros meccsnek éreztem belülről, de úgy gondolom, mindegyik menet megvolt szűken. Próbáltam nagyon zártan bokszolni, és minél tisztább találatokat ütni,” tette hozzá Gálos Roland közvetlenül a mérkőzését követően.

Közelgő események