hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiss Levente – A maximumra törekszem az U22-es Európa-bajnokságon is

A férfi csapat egyik legfiatalabb tagja a szupernehézsúlyú Kiss Levente, de az U22-esek Európa-bajnokságán is az esélyesek között szerepel. A 19 éves ökölvívó jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik, és rátermettségét, remek hozzáállását bizonyította áprilisban az ifjúsági Vb-n is.

Junior Eb-ezüstérmesünk, és jelenlegi felnőtt magyar bajnokunk, a Madárfészek Akadémia tanítványa, Kiss Levente indiai és orosz ellenfelét legyőzve a legjobb négy közé jutott az ifjúsági világbajnokságon Kielcében, ahol csak a későbbi győztes, az üzbégek junior Ázsia-bajnoka és felnőtt nemzeti ezüstérmese, a 200 centis óriás Dzsahongir Zokirov állította meg egy szoros mérkőzésen. Kiss Levente ifjúsági Vb-bronzérmét követően az U22-es Európa-bajnokságon is esélyes a dobogóra állni.

„Az ifjúsági világbajnokságot követően az U22-es Európa-bajnokságra fókuszáltam teljes sebességgel. Úgy érzem, remekül sikerült a felkészülés, minden betegség és sérülés elkerült, így remek erőben vagyok. Szeretnék természetesen dobogóra állni az olasz városban, de a legfontosabb, hogy kihozzam magamból a maximumot is ezen a versenyen, akárcsak Kielcében.

Hetente 10-11 edzésem volt az elmúlt időszakban, igyekeztünk a korábbi hibáimat kijavítani a tréningek során. Többekkel a mezőnyből már bokszoltam az elmúlt években juniorként vagy ifiként, így ismerősek. Bízom önmagamban, és a fejlődésemben,” nyilatkozta az ifjúsági Vb-bronzérmes Kiss Levente az U22-es Európa-bajnokság rajtja előtt.  

Közelgő események