hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Budai Vivien – Az elmúlt hónapokban napi két edzéssel készültem az U22-es Eb-re

A KSI 22 éves ökölvívója Budai Vivien már hat évvel ezelőtt is a magyar válogatott tagja volt a 2015-ös junior világbajnokságon. Azóta sok eseményt megjárt, és a súlya is beállt a 69kg-ra, amely Magyarországon jelenleg a legerősebb női kategóriának számít. A felnőtt magyar bajnok Hámori Luca visszafogyasztott a 64kg-ba, így Vivinek ismét lehetősége van a bizonyításra, ezúttal az U22-es Európa-bajnokságon.

Budai Vivien két évvel ezelőtt júniusban a minszki Európa Játékokon a legjobb nyolc közé jutott, így már a nagy felnőtt tornák légkörét is alaposan ismeri. Nagy motivációval utazott el az U22-es Európa-bajnokságra, amelyen remélhetőleg kisebb orrsérülése sem zavarja meg. 

„Szerencsére jól sikerült a felkészülésem az U22-es Európa-bajnokságra. A két hét tatai edzőtábor előtt is tartottam a napi két edzést, így nem ért meglepetés abban, hogy alaposan el kell fáradni az összetartás során. Úgy érzem teljesen kimaxoltam magam, minden edzésen igyekeztem a lehető legjobbat teljesíteni önmagamhoz képest.

Mindent meg fogok tenni Rosetóban, elszánt vagyok, hogy sikeresen zárjam az U22-es Európa-bajnokságot. Kisebb orrsérülésem volt, mivel a tábort megelőző olaszországi úton kicsit megzúzódott, így csak arra kellett figyelnem, hogy ez ne legyen komolyabb. Az orvos engedélyezte az indulásom, és bevallom ezzel nagy kő esett le a szívemről. Célom természetesen nekem is az érem az Európa-bajnokságon,” mondta megkönnyebbülten a KSI versenyzője, Budai Vivien.

Közelgő események