hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gálos Roland nem tudta végrehajtani a taktikát kazah ellenfelével szemben, de bordatörése ellenére is végigharcolta a mérkőzést

Tokiói olimpikonunk, Gálos Roland az olimpia első napján ringbe kellett lépjen a kazah Szerik Temirzsanov ellen, amelynek a tétje a legjobb tizenhat közé jutás volt. Sajnos a mérkőzés nem a terveknek megfelelően alakult, a kazah rá tudta kényszeríteni az akaratát, így Roli búcsúzni kényszerült.

Roli a fiatalabb, 23 éves kazah ellen, aki juniorként 15 évesen kezdte meg nemzetközi szereplését, majd 2016-ban ifjúsági Ázsia-bajnoki címmel robbant be igazán a mezőnybe.  Temirzsanov a Bocskai emlékversenyen 2019-ben szerepelt, megnyerte a súlycsoportját, és a torna legjobb ökölvívójának választották. 2020 elején került be az elsőszámú kazah nemzeti csapatba, és bronzérmet szerzett kontinense kvalifikációs tornáján.

Az első percben a kazah egy horoggal rögtön megrendítette Rolandot, aki elveszítette az egyensúlyát, és az a pillanat erősen meghatározta kettejük összecsapását. A mérkőzésvezető számolt Rolira, és az első menetben a kazah többször találta el a magyar versenyzőt ugyanazzal az ütéssel.

A második menetben Roli próbált többet ütni, ment előre, de Temirzsanov lábon jobban mozgott, és ebben a három percben is sajnos többet talált. A mérkőzésvezető a második menetben is számolt Rolira, amikor Temirzsanov megsorozta versenyzőnket, de ez egy elsietett dolog volt, nem kapott nagy ütéseket a bajai ökölvívó. Roli ment előre bátran a harmadik menetben, ekkor nyújtotta a legjobb produkcióját, de ez kevés volt a kazah ellen ezúttal, így búcsúzni kényszerült a játékokról.

„Nem úgy kezdődött az összecsapás, ahogy terveztük sajnos. Már a második menetben nagy gondban voltunk, sajnos Roli bordája eltört, nagyon sírt a fájdalomtól. Bevállalta a harmadik menetet ennek ellenére, és úgy érzem, akkor volt a legjobb, de nem így akartuk ezt a mérkőzést. Nagyon erős volt a kazah a mai napon,” nyilatkozta Gálos Tamás a mérkőzést követően.

Közelgő események