hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyári tábort szervezett 40 fiatal ökölvívónknak a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület Bükön

A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület, Varsányi Áron vezetésével, a Honvédelmi Sportszövetséggel közösen nyári tábort szervezett Bükön 2021.07.19.-től 07.23.-ig a Walter Panzióban, ahol szakosztályuk új edzőterme is megnyitott. 40 fiatalt foglalkoztatására került sor 5 napon keresztül. A versenyzők összetétele vegyesen alakult, az ökölvívók között megtalálhatóak voltak rutinosabb, az ökölvívás körében már ismert versenyzők, és voltak a környékről érkező, kezdő versenyzők, akik a tábor során ismerkedtek meg az ökölvívással, honvédelmi és rendészeti ismeretekkel. A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület ökölvívói mellett az Egri Sportiskola nyolc versenyzője is részt vett a táborban. A napi két edzésen kívül a szervezők az alábbi színes programokkal várták a résztvevőket:

• mini Exatlon verseny akadálypályán;

• rendészeti kutyás bemutató Pap István nyugalmazott rendőr főtörzsőrmester és Kalmár Ferenc irányításával;

• íjászat;• airsoft célba lövészet és csapatverseny;

• judo és önvédelmi bemutató;

• a Kőszegi Hagyományőrzők bemutatót tartottak a középkori viseletről és fegyverzetről, és a résztvevők betekintést nyerhettek a középkori hadászatba is;

• Dottózás során a táborozók megtekintették Bük város nevezetességeit;

A versenyzőket közös pólóval és hátizsákkal lepték meg a szervezők. A körzeti televízió is kilátogatott a rendezvényre, így kamerák előtt is bemutatkozhattak a táborozók. A tábor éles edzőmérkőzésekkel és közös tábortűzzel zárult.

A szervezők és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is külön köszönetüket fejezik ki a Honvédelmi Sportszövetségnek, Barota Sándornak, a Walter Panzió üzemeltetőjének és a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesületnek áldozatos munkájáért, melynek köszönhetően, a segítségükkel 40 gyermeknek öt napon keresztül nyílt lehetősége ingyenes táborozásra, étkeztetésre és foglalkoztatásra.

Közelgő események