hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A világbajnok Beatriz Ferreira vezeti a Magyarországra közös edzőtáborba látogató brazil csapatot

A 2022-es esztendő első nemzetközi megmérettetése a magyar válogatott számára a Bocskai emlékverseny lesz, amelyre hazai legjobbjaink már elkezdték a felkészülést. A debreceni nemzetközi torna az érmek mellett egyben ranglista pontokat jelent majd a legjobbaknak, és a verseny a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) új verseny programja szerint pénzdíjas is lesz.

Az ezüst kategóriás Bocskai emlékverseny előtt a magyar csapat egy közös nemzetközi edzőtáborban vesz részt idehaza a világ egyik legerősebb nemzetével, Brazíliával. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a brazil szövetséggel, és szövetségi kapitánnyal tárgyalt az elmúlt napokban, így a dél-amerikai ország legjobbjai a Bocskai emlékverseny előtt egy közös edzőtáborban vesznek részt a magyar válogatottal.

A koronavírus hullámai nem segítik a világ ökölvívását ezekben a hetekben, de a Magyar Ökölvívó Szakszövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a Bocskai emlékverseny színvonalas legyen a hagyományainak megfelelően. Bertók Róbert szövetségi kapitány elkészítette a 2022-es esztendő stratégiai tervét, és ennek része sok nemzetközi versenyen való részvétel, valamint nemzetközi edzőtáborok is a fő események, mint a márciusi U22-es Európa-bajnokság, valamint a májusi női világbajnokság, és felnőtt férfi Eb előtt.

Brazília a 2021-es tokiói olimpián minden éremből egyet nyert, a bronz és az ezüst mellett Hebert Sousa (75kg) révén egy arannyal is távozott a japán fővárosból. Olimpiai bajnokuk egy hónapja írta alá profi szerződését, így már nem tagja a brazil válogatottnak. A belgrádi felnőtt férfi világbajnokságon a 2018-ban ifjúsági olimpiai bajnok Keno Machado az új cirkálósúlyban (86kg) lett ezüstérmes.

A brazil csapat rendszeres, valamint eredményes résztvevője a nagy európai nemzetközi tornáknak, és a Bocskai emlékverseny színvonalát is alaposan emeli a részvételük. A magyar bajnoksággal egyidőben került sor a brazilok nemzeti eseményére 2021 decemberében, amelyen majdnem minden klasszisuk szerepelt, és meglepetések is születtek, elsősorban a női mezőnyben.

Mateus Alves, a brazil szövetségi kapitány kijelölte a tizenöt fős csapatot, amely Magyarországra érkezik az edzőtáborba, valamint a Bocskai emlékversenyre. Összesen öt hölgy, és tíz férfi versenyző érkezik Brazíliából, mindannyian a jelenlegi legjobbak a dél-amerikai országban.

A brazil csapat motorja Beatriz Ferreira (60kg), a 2019-es női világbajnok, valamint a tokiói olimpia ezüstérmese, aki mérkőzései több mint 95%-át megnyerte pályafutása során. Caroline Barbosa de Almeida nagy meglepetésre nyerte meg a brazil bajnokságot, egy 30 éves rutinos ökölvívót utasított maga mögé. A legjobb női versenyzőik közül Magyarországra látogat Jucielen Cerqueira Romeu (57kg) is, aki a kölni Világkupát megnyerte 2021 márciusában.  

A világbajnoki ezüstérmes Keno Machado (86kg), az olimpiai bronzérmes Abner Junior Teixeira (+92kg), a Vb-negyeddöntős Wanderson Oliveira (67kg), az ifi Vb-ötödik Isaias Ribeiro Filho (80kg) is a brazil csapat tagja, a Bocskain mindannyian láthatjuk kiváló technikai képességeiket. Az ifi olimpiai bronzérmes Luiz Gabriel Chalot Oliveira (57kg) 2020-ban 18 évesen lett a felnőtt csapat tagja, a világ nagy tehetségei között emlegetik.

A brazil csapat összetétele az edzőtáborban és a Bocskai emlékversenyen

Női 52kg: Caroline Barbosa de Almeida

Női 57kg: Jucielen Cerqueira Romeu

Női 60kg: Beatriz Ferreira

Női 66kg: Beatriz Gabriele Soares

Női 75kg: Viviane Dos Santos Pereira

Férfi 51kg: Ruan Pablo Do Vale De Jesus

Férfi 57kg: Luiz Gabriel Chalot Oliveira

Férfi 63.5kg: Kaian Oliveira Reis

Férfi 67kg: Wanderson Oliveira

Férfi 71kg: Jonathan Soares

Férfi 75kg: Wanderley De Souza Pereira

Férfi 80kg: Isaias Ribeiro Filho

Férfi 86kg: Keno Machado

Férfi 92kg: Ramon Batagello Souza

Férfi +92kg: Abner Teixeira Junior

Közelgő események