hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Virbán Gábor – Mátraházán kezdtük meg a felkészülést a Bocskai emlékversenyre

A Budapesti Honvéd kiválóan szerepelt a 98. felnőtt férfi magyar bajnokságon, négyen is aranyéremmel zárták a 2021-es esztendő utolsó versenyét. Virbán Gábor nemcsak megnyerte az erős 54kg-ot Győrött, de komoly fejlődést mutatott be, és visszakapaszkodott a dobogó legfelső fokára.

Virbán Gábor már 2016-ban is tagja volt a felnőtt magyar válogatottnak 18 évesen, de időbe került, mire megtalálta a legjobb súlycsoportját. Az új 54kg tökéletes számára, és nagy lelkesedéssel vetette bele magát az idei felkészülésbe, amelynek első komoly állomása majd a Bocskai emlékverseny lesz.

„Sajnálom, hogy a magyar bajnokságon nem lehettek nézők, furcsa volt egy kicsit úgy versenyezni, csak mi, versenyzők és az edzőink vehettek részt. A verseny hangulata ennek ellenére különösen jó volt, nekem nagyon tetszett, és a döntőkben úgy gondolom, mindenki számára izgalmas mérkőzések voltak. Remek érzés volt látni a döntőket, és nagyon élveztem a sajátomat is.

Az elődöntőben úgy gondolom, nehezebb dolgom volt, mint magában a döntőben, de maximálisan igyekeztem koncentrálni végig a versenyen. A döntő első menetében meghúzódott a hátam, ezért kevesebbet kezdeményeztem, annyit bokszoltam ki magamból, amennyi kellett a győzelemhez.

Nem ünnepeltem közvetlenül a magyar bajnokságot követően, mert még voltak kötelezettségeink, de utána kaptam egy hét pihenőt. A korábbi hónapokban mindent alárendeltem az edzéseknek, a felkészülésnek, nem volt időm a családra, így azt az ünnepi időszakban próbáltam pótolni. Abban az egy hétben igyekeztem minél több időt tölteni a családommal, és a párommal. Úgy érzem, sikerült maximálisan feltöltődnöm a 2022-es célok előtt.

A következő megmérettetésem természetesen a Bocskai emlékverseny lesz, amelyen a cél természetesen az aranyérem. Nagyon erős versenyre számítok, kemény ellenfelekkel szemben, de tudom, képes lehetek a sikerre. Mátraházán kezdtük a felkészülést a következő évre, és kemény munkával készülünk immáron pár napja, hogy a Bocskain minél jobb állapotban legyünk,” nyilatkozta Virbán Gábor az elmúlt hetekről, és az új edzőtáborról.

Közelgő események