hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert – A budapesti edzőtáborban résztvevő versenyzők jó állapotban vannak, és készen állnak a jövő heti kesztyűzésre a brazilok ellen

A magyar csapat napok óta a Madárfészek Akadémián, a Kellner Ferenc Sportcsarnokban készül Budapesten Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével a közelgő 66. Bocskai István emlékversenyre, amely az első idei fontos állomás. A Bocskai idén a felkészülés első állomása, de mivel szinte az összes fontos világesemény 2022-ben az év első felében lesz, így a csúcsformát válogatottjainknak még Debrecenben kell hozniuk.

Különböző betegségek, és sérülések miatt sokan hiányoznak a magyar csapatból, vagy épp nem teljes értékű edzésmunkát végeznek jelenleg, mint az ifjúsági Vb-bronzérmes Kiss Levente, de a Bocskai rajtjáig még van közel három hét.

A brazil női és férfi válogatott január 24-én csatlakozik a hazai felkészüléshez, így a magyar csapat a világ egyik legjobb nemzetével töltheti a Bocskai előtti utolsó két hetet, Győrött. A brazil csapatot olyan világklasszisok alkotják majd, mint a női világbajnok Beatriz Ferreira (60kg), a Vb-ezüstérmes Keno Machado (86kg) vagy az olimpiai bronzérmes Abner Junior Teixeira (92kg).

A Bocskai emlékverseny öt versenynapos lesz, február 8-án kezdődik, és a döntőket a szervezők két napra különítették el, amelyeket 11-én, és 12-én rendeznek. A Bocskai emlékverseny a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) jóvoltából ezüst kategóriás esemény lesz, és a versenyen elért eredmények beszámítanak majd az új világranglistába. A Bocskai emlékverseny a World Boxing Tour első ezüst állomása lesz, és az IBA komoly pénzdíjakat is kioszt az érmeseknek.

A felnőtt csapat a Bocskai emlékverseny mellett a felnőtt Európa-bajnokságra készül, amelyet az örmény főváros, Jereván rendez meg május 21-e és 31-e között. A női világbajnokságra szintén májusban kerül sor, Isztambul lesz a helyszíne, míg a felnőtt hölgyeknek is rendeznek idén Európa-bajnokságot, az oroszországi Ulan-Ude lesz a helyszín július második felében.

A fiatalabbak az U22-es Európa-bajnokságra készülnek, amelyet Horvátország rendez márciusban, így számukra az első világesemény gyorsan közeledik. Az edzőtáborban dolgozó csapatot kiegészíti a két 16 éves tehetségünk, a 2021-es junior Eb-győztes Oláh Levente, valamint a szegedi Gémes Levente, aki a tavalyi grúziai junior Európa-bajnokságon bronzérmes volt.

 „Az edzőtábor tekintetében minden rendben van, bár egyes meghatározó versenyzők sajnos betegséggel küszködnek. Szaka István, Kozák László és Fodor Milán nem jelentkeztek a táborba betegség miatt. Kiss Levente részlegesen vesz részt a munkában, mert zajlik a rehabilitációs gyógykezelése is, amelyben segítséget nyújt számára a MÖSZ egy külön erőnléti edző biztosításával. Fehér Koppány nem vesz részt a közös munkában szerda óta, mert kedd este megfázásos tünetek jelentkeztek nála.

Délelőttönként állóképességi és robbanékony erőfejlesztő gyakorlatokat végzünk közösen. A délutáni edzéseken a rengeteg technikai és taktikai fejlesztést végzünk mind szermunka, mind kesztyűs gyakorlatok keretében. A táborban részt vevő versenyzők jó állapotban vannak, és készen állnak a jövő heti brazilok elleni kesztyűzésre is.

Az U22-es Európa-bajnokságig, valamint a felnőtt Eb rajtjáig még sok teendőnk van, első körben a brazilok érkeznek hozzánk. Arra számítok, hogy a brazilokkal kapcsolatban egy nagyon kemény, de hasznos hét áll előttünk. Itthoni környezetben tudnak a versenyzőink kesztyűzni a világ egyik legerősebb csapatával, amelyet olimpiai-, és világbajnoki érmesek alkotnak.

Kiss Levente jelen állás szerint nem indul a Bocskai emlékversenyen, és pár versenyzőnk jelenlegi egészségi állapota alapján előfordulhat, hogy lesznek még kiesőink. Sajnálnám, ha épp a Bocskai emlékverseny esetében fordulna ez elő, de a fő cél a kontinensviadalok, és a női világbajnokság. A csapatainknak ezekre a nemzetközi eseményekre kell megfelelő állapotban lennie,” nyilatkozta az idei közös felkészülés első hetéről Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Közelgő események