hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. info@boxing.hu

Hámori Luca – Mint mindig, Debrecenben is az aranyérem a cél

A női válogatott egyik erőssége, Hámori Luca a tavalyi U22-es Európa-bajnokságon egy bronzéremmel tette le a névjegyét. Idén márciusban ennél fényesebb medália a célja, de előtte még a Bocskai emlékverseny következhet, amely a hagyományoknak megfelelően indítja az esztendőt. Hámori Luca nagyon sűrű évnek nézhet elébe, és idén, ismerve képességeit, végérvényesen berobbanhat a nemzetközi felnőtt mezőnybe is.

A magyar válogatott megkezdte a felkészülést a 66. Bocskai István nemzetközi emlékversenyre, amelyet február 7-e és 13-a között rendez meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A női és a férfi csapat a felkészülés első hetében a Madárfészek Akadémián, a Kellner Ferenc Sportcsarnokban készül Budapesten Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével.

 „Az ünnepek nagyon jól teltek, a családommal tölthettem azt az időszakot igazán jó hangulatban. Nem volt nagy leállás, de pár nap pihenés azért belefért, viszont utána azonnal kemény munkába vetettem magam, mert sok célunk van.

Az idei évet a legelső héttől kezdve nagyon komolyan vesszük az edzőmmel, hiszen rengeteg versenyt tartogat számunkra az év, köztük az U22-es Európa-bajnokságot mindjárt márciusban. Ezt követi majd a női világbajnokság, majd az Európa-bajnokság, így sűrű, izgalmas évnek nézünk elébe.

Budapesten vagyok jelenleg a felnőtt válogatottal, jövő héten pedig Győrben folytatjuk a felkészülést a brazil válogatottal. A tavalyi év utolsó időszakában sokat betegeskedtem, és ezt most is érzem a jelenlegi állapotomon, viszont azon vagyok, hogy visszaszerezzem a régi formámat és 100%-ban tudjak teljesíteni.

Természetesen a felkészülésem nagy részét most a szakmai edzések teszik ki, de mellette heti három alkalommal kimondottan erősítő edzésekre is járok. A súlyom jelen pillanatban még változó. A Bocskai emlékversenyen biztosan egy kategóriával feljebb indulok, mivel nehéz lenne hozni az eddigi súlyomat. Úgy gondolom, a mostani erősítések ezt nagyban befolyásolják, és folyamatosan próbálom növelni az izmaim.

A későbbi nagy világversenyekre szeretném kiválasztani a megfelelő súlycsoportot, de egyenlőre még nem dőlt el ez a kérdés. Másodszorra fogok indulni a Bocskai emlékversenyen, a tavalyi évben sikerült jól teljesítenem, a bronzérmemet követően azonban nagyobb céljaim vannak. Debrecenben az aranyérem a cél, mint mindig minden versenyen,” nyilatkozta Hámori Luca a felkészülés jelenlegi állapotáról.

Közelgő események