hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dobos Rebeka biztató bemutatkozása a nemzetközi felnőtt mezőnyben

A Nemzetek Kupája női torna minden évben január folyamán zajlik a szerbiai Zombor városában, amelyen ezúttal is népes magyar delegáció szerepel. Az első versenynapon három nemzetközi szinten rutintalan vagy visszatérő versenyzőnk lépett ringbe, és mindhárman mutattak biztató jeleket a jövőre nézve.

Az esemény a felnőttek, az ifjúságiak, a juniorok, és a serdülők részére is kiírt esemény, így nagy érdeklődés mellett zajlik a verseny, sok ország képviselteti magát, köztük a nagyhatalmak is. A szerbiai versenyre közvetlenül a Bocskai előtt kerül sor, így ez megmérettetés a magyar csapatnak is, felkészülési állomás a közelgő nagy célok előtt.

Dobos Rebeka juniorként és ifiként sok nemzetközi eseményen szerepelt már, de a Nemzetek Női Kupája az első felnőtt eseménye. A 18 esztendős tehetség nagy sebességgel vetette bele magát a küzdelembe az orosz Darija Dimitrijeva ellen, aki természetesen sokkal több rutinnal, és eredménysorral rendelkezett. Rebeka nem tisztelte ellenfelét, így az orosz versenyzőnek minden tudására szüksége volt, hogy megosztott pontozással megnyerje az összecsapást, amely Dobos első nemzetközi felnőtt mérkőzése volt.

Cifra Diána szintén a felnőtt könnyűsúlyban (60kg) szerepel, mint Dobos Rebeka, és ő is majdnem újoncnak számít a mezőnyben, miután más küzdősportok helyett az ökölvívást választotta. Dia jól kezdett a görög Marinella Tsani ellen, de egy nagy ütés miatt az edzői stáb feladta a mérkőzést. A sok éves kihagyást követően Vetró Gabriella is visszatért a nemzetközi mezőnybe, biztatóan mozgott a szerb Milena Matovics ellen.

A második versenynapon ismét fiatal ökölvívóink, Szeleczki Lilla, Pap Kata, és Dévényi Izabel szerepelhetnek majd a zombori eseményen.

„Dobos Rebeka az első felnőtt mérkőzésén szépen odatette magát, és a mérkőzés során többször is tudott taktikát váltani, megújulni. A végén egy szoros pontozásos mérkőzésen maradt alul orosz ellenfelével szemben.

Cifra Diána jól kezdett görög ellenfelével szemben, azonban az első menet felénél egy tiszta jobbegyenes nagyon eltalálta, amely benne is maradt. Dia még új a felnőtt mezőnyben, így versenyzőnk védelme érdekében kivettük a küzdelemből.

Vetró Gabriella lassan kezdett a helyi kedvenc ellen, a második menettől kapta el a fonalat igazán. Hosszú kihagyást követően tért vissza a sportágba Gabi, ez az első nemzetközi eseménye évek óta, így örömteli, hogy még a Bocskai emlékverseny előtt ringbe tudott lépni,” nyilatkozta az első versenynapról Seres Attila.

Közelgő események