hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pap Kata és Dévényi Izabel közel voltak a nap meglepetéseihez a Nemzetek Kupája női tornán

A Nemzetek Kupája női torna második versenynapján összesen 22 pár küzdelmeire került sor a szerbiai Zombor városában. Mindhárom ringbe lépő magyar ökölvívónak orosz ellenfelekkel kellett megküzdenie, és Pap Kata, valamint Dévényi Izabel nagy csatára késztette a klasszis riválisokat.

A versenyen összesen tizenhat magyar ökölvívó szerepel, és a sorsolás után az már egyértelmű volt, hogy Fortuna nem kedvezett a legtöbbeknek. Az esemény a felnőttek, az ifjúságiak, a juniorok, és a serdülők részére is kiírt esemény, így nagy érdeklődés mellett zajlik a verseny, sok ország képviselteti magát, köztük a nagyhatalmak is. A szerbiai versenyre közvetlenül a Bocskai előtt kerül sor, így ez megmérettetés a magyar csapatnak is, felkészülési állomás a közelgő nagy célok előtt.

Pap Kata az ifjúsági lányok 48kg-os súlycsoportjában az orosz Karina Fejzulina ellen lépett ringbe, és egy korábbi versenyről ismerte riválisát. Kata ezúttal is bizonyította, van benne kurázsi, Fejzulinának a maximumot kellett nyújtania ahhoz, hogy le tudja győzni a magyar tehetséget a zombori tornán. Kata a szófiai ifjúsági Európa-bajnokságra készül, és jó úton halad, hogy ott az éremesélyesek között lehessen emlegetni.

Dévényi Izabel 2019-ben serdülő Európa-bajnoki címet szerzett, és abban az évben minden ellenfelét legyőzte. Az elmúlt hónapokban sokat erősödött, és a tavalyi sikertelen junior Európa-bajnokságot követően most önfeledten tért vissza. Izabel ellenfele a korcsoport egyik abszolút legjobbja volt, a junior Eb-aranyérmes, egy évvel idősebb Alena Tremaszova, és egy előrehozott döntőt vívtak a zombori versenyen. Az orosz ökölvívó most egy hajszállal jobbnak bizonyult, de az áprilisi ifjúsági Európa-bajnokságon lehet majd törleszteni.

Szeleczki Lilla abszolút újonc a nemzetközi mezőnyben, a felnőtt 48kg-ban még nem bokszolt korábban ilyen erős versenyen. Nem illetődött meg, de az orosz Daria Szalinder sokkal rutinosabb volt, és ezt kamatoztatni is tudta a ringben.

„Pap Kata másodszor bokszolt ezzel az orosz lánnyal, és ez a mérkőzés is szoros volt, akárcsak az első összecsapásuk. Kata végig bátran ment előre, látszott nagyon, hogy győzni akar, elégedett voltam a teljesítményével.  

Dévényi Izabel ellenfele volt a második napon a legnehezebb, hiszen az orosz Tremaszova minden Európa-bajnokságot megnyert, ahol eddig elindult. Iza újonc az ifjúságiak között, ezúttal teljesen felszabadultan bokszolt, nagyon tetszett a bunyója. Az egyhangú orosz győzelmet túlzónak éreztem. 

Szeleczki Lilla orosz ellenfele szintén nagyon rutinos volt, aki már évek óta rendszeres szereplője a nemzetközi eseményeknek. Lilla sajnos nem tudta legyőzni a magasság különbségből adódó hátrányát, nem sikerült közel kerülnie az orosz ökölvívóhoz. Az elszántsága mindenképpen dicséretet érdemel,” nyilatkozta a második, szintén nehéz versenynapról Seres Attila.

Közelgő események