hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyögéri Sára is döntőt bokszolhat a Nemzetek Női Kupáján

Két magyar versenyző volt érdekelt a Nemzetek Kupája női torna negyedik versenynapján a szerbiai Zombor városában. Összesen 22 pár küzdelmeire került sor, és örömteli, hogy Nyögéri Sára 14 éves kora ellenére rendkívül magabiztos bokszot mutatott be, és a junior 52kg-ban ő is döntőt bokszolhat.

A szerbiai nemzetközi eseményen összesen tizenhat magyar ökölvívó szerepel, köztük hatan még versenyben vannak, és várják a folytatást. Az esemény a felnőttek, az ifjúságiak, a juniorok, és a serdülők részére is kiírt esemény, így nagy érdeklődés mellett zajlik a verseny, sok ország képviselteti magát, köztük a nagyhatalmak is. A szerbiai versenyre közvetlenül a Bocskai előtt kerül sor, így ez megmérettetés a magyar csapatnak is, felkészülési állomás a közelgő nagy célok előtt.

A cseh Amalie Lantova ellen lépett ringbe Nyögéri Sára, a 14 éves tehetség, aki épp csak átlépett négy hete a junior korcsoportba. Cseh ellenfele szintén most lett junior, szerepelt a 2021-es serdülő Európa-bajnokságon, de nem találta a ritmust a magyar lény ellen. Sára végig nagyobb tempót diktált, amelynek a vége nem lehetett más, mint tiszta győzelem.

A második ringbe lépő magyar Sipos Hajnalka volt, akinek nagyon nehéz rivális jutott, a tokiói olimpiai negyeddöntőse, a szerb Nina Radovanovics, aki a legjobb helyi ökölvívó. A szerb versenyző mindenkit az első másodperctől kezdve igyekszik nyomás alá helyezni, és ugyanezt a taktikát követte az elődöntőben is, de Hajnalka végig tudta küzdeni a kilenc percet Radovanovics ellen.

Szilágyi Dominika, Nyögéri Sára, Varga Sára, és Turbucz Klaudia is kesztyűt húz szombaton a cél már az aranyérem megszerzése lesz mind a négy ifjú hölgynek.

„Nyögéri Sára a junior korcsoportba lépett, és súlycsoportot is váltott, így az 52kg-ban jobban érvényesült az erőszakossága. Végig dominálta első junior nemzetközi mérkőzését, és megérdemelten jutott be a döntőbe.

Sipos Hajnalka pályafutása eddigi legkeményebb ellenfelével nézett farkasszemet, hiszen a szerbek egyetlen női olimpikonja, Nina Radovanovics volt az ellenfele. Hajni óriási szívvel harcolta végig a három menetet, több hullámvölgyből is vissza tudott kapaszkodni. Mentálisan sokat fejlődött, veresége ellenére büszke lehet a teljesítményére,” nyilatkozta a negyedik, utolsó elődöntős versenynapról Seres Attila.

Közelgő események