hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Mezővári Kinga – Erőben és mentális felkészültségben is sikerült előrelépnem

Mezővári Kinga a 2020-as női magyar bajnokság legjobb ökölvívója lett, és szerepelt a tavalyi Bocskai emlékversenyen is. Győrött a brazil csapattal kesztyűzött, akárcsak a válogatott többi tagja, amely számára is értékes tapasztalat volt.

Kinga idén lesz 25 esztendős, mostanra vált érett versenyzővé, már 2014-ben is szerepet kapott ifiként nemzetközi eseményeken. Egy betegség hátráltatta a felkészülését, de mentálisan Kinga sokat fejlődött, és képes lehet meglepetésekre a nagyon sűrű női 60kg-ban, már a Bocskai emlékversenyen is.

„Sajnos a betegség nem került el most, elég durván lenyomott, átfújt a szél, és a torkomat is elintézte. Kicsit elszomorított, hogy megint egy fontos verseny előtt az utolsó napokat érinti egy betegség, de ebből kell kihoznom a legjobbat.

Az elmúlt pár hét kicsit hullámvasút volt, nem mindig éreztem magam frissnek, és az edzéseken is váltakozó teljesítményt tudtam nyújtani. Szerencsére sikerült rendezni a helyzetemet viszont, így már az új egyesületemet képviselhetem a Bocskain.

Kesztyűztem a brazilokkal, nagyon ügyesek, jó mozgásuk van, nagy élmény volt Győrött együtt dolgozni velük. Néha volt sikerélményem, néha pedig az ellenkezőjét éreztem a kesztyűzések alatt, de összességében tanulságosnak tartom. Kicsit felébresztett, mert sajnos sok régi berögződést most nem úgy sikerült kezelnem, ahogyan szerettem volna. Ez azt jelenti, hogy van mit dolgoznom.

A Bocskain úgy gondolom, hogy a mi 60 kilós súlycsoportunk viszonylag sok indulóra számíthat, és a mezőny sem lesz gyenge. A súlyommal nem volt probléma, múlt héten az edzőtáborban is szuperül alakult. A betegségem miatt máshogy élem meg most a felkészülést, mint egy évvel ezelőtt, így most ezt nem is tudom annyira összehasonlítani.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy erőben, és mentális felkészültségben előre léptem. Remélem, ki tudok mindent adni magamból, hogy jól teljesítsek a Bocskai emlékversenyen. Az egész 2022-es évhez is sok reményem fűződik,” nyilatkozta Mezővári Kinga a Bocskait megelőzően.

Közelgő események